Επείγουσα διακομιδή με ελικόπτερο μετά από ατύχημα

Χτες Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και γύρω στις 23:00 μηχανάκι με επιβαίνοντα ημεδαπό άνδρα από την Χώρα χτύπησε σε πρόβατο που έβοσκε στον δρόμο στον Πιτροφό και ο οδηγός - γύρω στα 40 - χτύπησε στο κεφάλι γιατί δεν φορούσε κράνος. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί με σκάφος σε νοσοκομείο. Πριν επιβιβασθεί έκανε εμετό και οι γιατροί επανεξέτασαν το θέμα και κάλεσαν ελικόπτερο. 

Γύρω στις 4:30 πρωινή της Πέμπτης 1/10 στρατιωτικό ελικόπτερο έφτασε και προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Χώρας. Οι γιατροί έσπευσαν στον ασθενή και γύρω στις 6:15 με το ξημέρωμα το ελικόπτερο έφυγε για Σύρο με τον τραυματία. Κατά τον χρόνο της σχετικά μακράς παραμονής του ελικοπτέρου ο πιλότος έσβησε την μηχανή και περίμενε μιας και ο αέρας δεν ήταν δυνατός (κάτω από 6 μποφόρ που είναι το όριο για να σβήσει την μηχανή) και επέτρεπε την παραμονή του σκάφους στο έδαφος.

Για μια ακόμα φορά - όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια - το ελικοδρόμιο συνέβαλε sto nhs;i με την ύπαρξη του. Την αναβάθμιση της ύπαρξης του έχει δρομολογήσει η σημερινή δημοτική αρχή εδώ και 10 μήνες και εκπονείται μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Άνδρου με εντολή του αντιδημάρχου Χώρας Δ. Γιαννίση. O δήμαρχος εκτός της αναβάθμισης του ελικοδρομίου - το οποίο είχε ξεχαστεί επί πολλά χρόνια από τις προηγούμενες διοικήσεις - κινείται ήδη και για την περίθαλψη των μονίμων κατοίκων. Αυτό θα γίνει με ομαδική ασφάλεια - μέσω ιδιωτικής χορηγίας - με σκοπό την εναέρια μεταφορά τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Περισσότερα θα μάθουμε στο προσεχές μέλλον. 

Για την ώρα μένουμε στην παρατήρηση: το κράνος σώζει...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"