Κυκλώνει τις Κυκλάδες ο κορονοϊός! Μετά την Τήνο και την Κύθνο κρούσμα και στη Τζια!

Τζια... (φωτ. Εν Άνδρω)

Κρούσμα του επικίνδυνου κορονοϊού, εντοπίστηκε και στην Κέα. Το ανησυχητικό είναι ότι διαγνώστηκε θετικό ένα παιδί νηπιακής ηλικίας. Με ανακοίνωση του ο Δήμος Κέας ενημερώνει τους πολίτες και κρούει τον κίνδυνο για αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που μας παρέχει το Π.Π.Ι. Κέας, στο νησί μας υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19. Πρόκειται για ένα παιδάκι νηπιακής ηλικίας από την Κάτω Μεριά. Το ίδιο και η οικογένεια του έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Σημαντικό είναι να παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ. Κρατάμε φυσικές αποστάσεις, φοράμε μάσκα απαραιτήτως στους κλειστούς χώρους, αλλά και στους ανοιχτούς όταν υπάρχει συνωστισμός, πλένουμε συχνά τα χέρια μας.

Με υπευθυνότητα, προστατεύουμε την υγεία μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ειδικά αν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Με υπευθυνότητα, αποφεύγουμε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ο Δήμος Κέας, σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Κέας, θα προβεί σε έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε προκύψει, υπεύθυνα όπως πάντα.»

Στην Άνδρο δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα κρούσμα κορονοϊού. Υπόθεση και ευθύνη όλων μας είναι, ο ιός να μείνει μακριά από το νησί…

Σ.Δ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι δεν έχουμε διαπιστωμένο κρούσμα στην Άνδρο ΑΛΛΑ που ξέρω εάν υπάρχουν χωρίς συμπτώματα που είναι και τα επικίνδυνα. Επίσης υπάρχει μεγάλη χαλαρότητα από τους κατοίκους πολλοί δεν φορούν μάσκα έτσι για να ξεχωρίζουν ;;έτσι για τσαμπουκά, έτσι γιατί σαν'' επιστήμονες'' που είναι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει covid και κυκλοφορούν στα μαγαζιά χωρίς μάσκα. Και ρωτάω γιατί η αστυνομία δεν κάνει συνεχώς ελέγχους να πέσουν πρόστιμα να μαζευτούν, αλλά και οι μαγαζάτορες προκειμένου μην χάσουν τον πελάτη κάνουν τα στραβά μάτια. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα σκάσει κανένα κρούσμα να τρέχουμε και να μην φθάνουμε....

This comment was minimized by the moderator on the site

Υπάρχουν κρούσματα και στο νησί σίγουρα... Απλά τα τεστ τα έχουν κάνει στην Αττική και χρεώνονται εκεί ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Επειδή στην Άνδρο το "φαίνεσθαι" κυκλοφορεί πολύ περισσότερο από το "είναι", οι υποψιασμένοι με συμπτώματα, κόβουν εισιτήριο για Αθήνα και κάνουν το τεστ εκεί. Στην Άνδρο ισχύει το γνωστό "κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα". Ακολουθούμε συνταγή Ερντογάν που καταγράφει μόνο τους συμπτωματικούς.
Όσον αφορά το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κάνει τεστ μόνο για τις ομάδες πληθυσμών που έχουν εγκριθεί από τα κεντρικά και μόνο. Αν περισσέψουν κονδύλια θα βγουν για δειγματοληπτικά.
Ας ελπίσουμε να μην δούμε τα χειρότερα, διότι υπάρχουν αρκετοί ψεκασμένοι ανάμεσά μας που όχι μόνο δεν τηρούν τίποτα, αλλά είναι και άκρως επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην 'Ανδρο δεν έχει αναφερθεί κρούσμα κορονοιού, γιατί δεν έχουν γίνει τεστ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πόσο άδικό έχετε. Γίνονται τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μόνιμα εγκατεστημένο στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Επιπλέον δεν 'εχει πάει ΚΑΝΕΝΑΣ με συμπτώματα κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας. Άρα όσα λέτε είναι λάθος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Και τι γίνεται με τους επισκέπτας αλλά και τους μονίμους κατοίκους που για διάφορους λόγους ταξιδεύουν.Δεν θα έπρεπε το κλιμάκιο που είναι στο νησί να ελέγχει έστω και δειγματοληπτικά τους αφικνουμένους; Αλλιώς είτε από επιπολαιότητα και απερισκεψία κάποιων που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας είτε από ταξιδιώτη που μεταφέρει ως ''υγιής-ασυμπτωματικός'' τον ιό, είναι θέμα χρόνου να εμφανισθή και στην Ανδρο κρούσμα..
Το δε χείριστο είναι : κρούσμα σε παιδάκι που με ψευδονόσηση το ίδιο, διαλάθει αλλά μολύνει τον περίγυρό του(παπούδες,γονείς,συμμαθητές κλπ) Και τότε άντε να μαζέψης τα ασυμμάζευτα....