Κορονοϊός: νέα κρούσματα σε Μύκονο και Νάξο! Τι πρέπει να γίνει στην Άνδρο...      

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε - χτες στις 5.10 - νέα κρούσματα σε Μύκονο και Νάξο (από ένα σε κάθε νησί) και αυτό πιστοποιεί εξάπλωση του ιού στις Κυκλάδες. Η Άνδρος είναι μια από τις λίγες περιοχές που έχει μείνει αλώβητη στον κορονοϊό. Ευθύνη όλων είναι να μην περάσει ο ιός από το νησί. Κανένας εφησυχασμός από κανέναν! 

Η πύλη εισόδου είναι μια: Το λιμάνι του Γαυρίου απ’ όπου διακινούνται άνθρωποι και αγαθά. Εκεί, οι αρχές πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος της πρόληψης. Πρέπει το Λιμενικό, η Αστυνομία, ο Δήμος, οι γιατροί να εφαρμόσουν κάθε μέτρο για να πείσουν όλους που φτάνουν η φεύγουν, ότι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας. Να εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα σε αυτούς που δείχνουν αδιαφορία ή δεν τηρούν τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα. Και πρέπει πρόστιμα να  επιβάλλονται σε επιβάτες ή επαγγελματίες, που χαλαρώνουν ή αδιαφορούν για το κοινωνικό σύνολο.

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων είναι υποχρέωση των αρχών. Η ενημέρωση από την επιτροπή της διαχείρισης της κρίσης του Δήμου έπρεπε ήδη να έχει αρχίσει την υπενθύμιση των κίνδυνων σε σχολεία, καταστήματα, αλλά και στα πλοία που φτάνουν στην Άνδρο. Μπροστά στον «εχθρό» εκείνοι που έχουν την ευθύνη για την προστασία του πληθυσμού, πρέπει να είναι αυστηροί σε όσους αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο. Πριν ο επικίνδυνος ιός χτυπήσει την πόρτα, ας πάρουμε τα πιο αυστηρά μέτρα. Έλεγχος παντού. Η αδιαφορία σκοτώνει…

Σ.Δ.