Απίστευτο, μόνο οι μισοί Έλληνες (49,5%) θα έκαναν το εμβόλιο για τον κορονοϊό! Τεράστια άνοδος των ιστοσελίδων στην πληροφόρηση...

Ένας στους δύο δεν θα έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό!!!

Απίστευτα - αλλά αναμενόμενα - ευρήματα ανέδειξε η ερεύνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με τη Metron Analysis, που αποκαλύπτει πως η Covid-19 έχει μεταμορφώσει τη ζωή μας τους τελευταίους μήνες. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μόνο οι μισοί Έλληνες -ποσοστό 49,5% - δηλώνουν ότι αν υπήρχε σήμερα ένα εγκεκριμένο από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές, διαθέσιμο δωρεάν για όλους   θα το έκαναν, ενώ το 41,9% δηλώνει πως όχι, ενώ το 60,6% δηλώνουν ότι στην καθημερινότητά τους συναντιούνται και συνομιλούν με λιγότερους ανθρώπους από ότι θα έκαναν αν δεν υπήρχε πανδημία και βρίσκονται στα όρια της κοινωνικής απομόνωσης!

Σύμφωνα με τα στοιχεία  της έρευνας το 76,3% δηλώνουν ότι πηγαίνουν σε λιγότερες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια) από ότι πριν από την πανδημία και το 62,9% ότι τρώνε λιγότερο συχνά σε εστιατόρια και ταβέρνες. Το 73,9% παραδέχονται ότι η ζωή τους έχει αλλάξει “πάρα πολύ” ή “αρκετά”. Δεν υπάρχει πληθυσμιακή ομάδα, ηλικιακό γκρουπ, κοινωνική τάξη ή ιδεολογικό γκρουπ που να δηλώνει κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει αλλάξει η ζωή τους.

Ιδού τι κάνουν λιγότερο οι Έλληνες την εποχή της πανδημίας

Σήμερα, μόλις το 5% του πληθυσμού πιστεύει ότι θα επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα «μέχρι το τέλος του χρόνου». Το 87,4% θεωρεί ότι θα επανέλθουμε από το 2021 και μετά. Ένας στους τρεις (32,4%), θεωρούν ότι θα επανέλθουμε μετά από το 2021. Πλέον, το 73% των Ελλήνων πιστεύουν ότι «έρχονται δυσκολότερες ημέρες» και μόλις το 18,8% θεωρούν ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει». Ποιες ομάδες του πληθυσμού είναι οι πιο αισιόδοξες; Αυτοί που δηλώνουν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση (44,2%) και οι νέοι ηλικίας 17-24 (35,4%). Σε καμία πληθυσμιακή ομάδα, πάντως, η πεποίθηση ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει» δεν είναι πλειοψηφική.

Το διαδίκτυο και οι ιστοσελίδες έχουν κερδίσει τη μάχη της πληροφόρησης στα ΜΜΕ έχοντας αφήσει πολύ πίσω το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες και κυνηγούν κυνηγώντας πλέον από κοντά την τηλεόραση όπως δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης. Αυτό εξηγεί και την τεράστια αύξηση που γνώρισε όλους αυτούς τους μήνες και το Εν Άνδρω, το οποίο έχει πλέον καθημερινά 4.000-5.000 μοναδικούς επισκέπτες! Ενώ η διασπορά μοναδικών επισκεπτών μας είναι από 50.000 (Σεπτέμβριος) και 61.000 (Αύγουστος) έως 70.000 (Ιούνιος-Ιούλιος) τον μήνα, καλύπτοντας ουσιαστικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού των Κυκλάδων και της Ραφήνας.

Οι ζωές όλων φυσικά, έχουν αλλάξει πολύ. Το 73,9% παραδέχονται ότι η ζωή τους έχει αλλάξει «πάρα πολύ» ή «αρκετά». Δεν υπάρχει πληθυσμιακή ομάδα, ηλικιακό γκρουπ, κοινωνική τάξη ή ιδεολογικό γκρουπ που να δηλώνει κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει αλλάξει η ζωή τους. Και, βέβαια, αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αντίστοιχα ποσοστά σε πρόσφατη έρευνα του Pew είναι 71% για την Σουηδία, 67% για τις ΗΠΑ, 66% για τη Βρετανία και 60% για την Ισπανία.Για να καταλάβουμε τι εννοούμε όταν λέμε «η ζωή έχει αλλάξει» τα ευρήματα είναι αποκαλυπτικά:

- Το 76,3% δηλώνουν ότι πηγαίνουν σε λιγότερες κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους, βαφτίσια) από ότι πριν από την πανδημία
- Το 62,9% ότι τρώνε λιγότερο συχνά σε εστιατόρια και ταβέρνες
- Το 60,5% ότι βγαίνουν σπανιότερα σε μπαρ
- Το 59,5% ότι ταξιδεύουν σπανιότερα με αεροπλάνο
- Το 56% ότι συναντούν λιγότερο τους φίλους τους
- Το 54,3% ότι ψωνίζουν σπανιότερα σε εμπορικά καταστήματα
- Το 53,8% ότι ταξιδεύουν σπανιότερα με πλοίο
- Το 51,3% ότι χρησιμοποιούν λιγότερο τα ΜΜΜ.

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εάν δεν κάνετε το εμβόλιο θα σας βάλουνε στον τύχω και θα σας πυροβολούν οπός κάνανε η Γεραμάνη το 1940. Η κάτι παρόμοιο θα γυνή... Η Ευρωπαικι Ενωση δεν κυβερνιέται από ψηφισμένη άνθρωποι. Κυβερνιέται από βαλμένη διορισμένη ηγέτες που προστατεύουν το συμφέρων κάπου 300 οικογένειες στον κόσμο. Σκεφτείτε τα καλά.