Κορονοϊός: τέσσερα νέα κρούσματα στις Κυκλάδες. Απαραίτητη η μάσκα!

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «σπέρνει» κρούσματα στα νησιά των Κυκλάδων. Χθες (14.10) από τα 436 καταγεγραμμένα, τα 4 ανιχνεύτηκαν σε τρία νησιά και συγκεκριμένα δυο στην Σαντορίνη, ένα στη Σύρο και ένα στη Νάξο. Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο και αυτό προκαλεί εύλογη ανησυχία.

Ένα θέμα που προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες, είναι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που είναι πάρα πολλοί και διασπείρουν τον κορονοϊό χωρίς να το γνωρίζουν. Γι' αυτό ενδείκνυται πλέον η εκτεταμένη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς, εκεί που παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός.

Άλλωστε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δεν έκρυψε την ανησυχία της  κάνοντας λόγο σε δηλώσεις της χθες  το πρωί,  για έως και 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα κορωνοϊού: «Εύχομαι να μην επαληθευθώ, δυστυχώς όμως έτσι είναι. Αυτό δείχνουν όλα τα μοντέλα» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Άνδρο μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού. Κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει με την υπεύθυνη καθημερινή τους συμπεριφορά και την πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας έτσι ώστε να μην περάσει ο επικίνδυνος ιός στο νησί!

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτά τα πολύ σωστά που γράφει ο ''Ανωνύμως'' χρειάζονται κατασταλτικά μέτρα και πρόστιμα για να εφαρμοσθούν;; Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει περιοχή στην Ελλάδα [αν δεχθούμε τα επιστημονικά δεδομένα που εξάγονται με αλγοριθμικούς πίνακες (που δυστυχώς είναι σωστοί)] με βάση τα καθημερινά κρούσματα που ανακοινώνει το Υ.Υ και η Γ.Γ.Π.Π και τα πραγματικά κρούσματα να είναι 5-7πλάσια, που να παραμένει αλώβητη.
Δεν έχει κτυπήσει ακόμα το καμπανάκι(ή η μεγάλη καμπάνα στην Ανδρο) γιατί εδώ δυστυχώς ακόμα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι και όχι έλεγχοι πόρτα-πόρτα επι ''δικαίων και αδίκων'' άρα η ευφορία του γεν.πληθυσμού και ο εφησυχασμός κρέμονται σε μια λεπτή και τεντωμένη κλωστή.
Συντοπίτες φυλάξτε εαυτούς και τέκνα(πολύ περισσότερο) ΜΕ ΑΠΛΑ προληπτικά μέτρα: μάσκες παντού,αποστάσεις τουλάχιστον δίμετρες σε κλειστούς χώρους, περιορισμός εισόδου σε καταστήματα πέραν των προβλεπομένων, σχολαστικη απολύμανση χειρών και αντικειμένων-σκευών που αλλάζουν συχνά χέρια.
Και κάτι τελευταίο: Θυμηθείτε τις εκατόμβες των θυμάτων και φέρτε στο μυαλό σας τα κομβόι των στρατιωτικών φορτηγών σε Ιταλία-Ισπανία-ΗΠΑ που μετέφεραν σορούς δυστυχών ανθρώπων που ετάφησαν χωρίς καν την παρουσία συγγενών την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Άνδρο δυστυχώς είμαστε πολλλλλλλλλλλύ χαλαροί. Στα μαγαζιά πολλοί ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΕΣ και δεν τρέχει τίποτα. Και ακούς εδώ δεν έχουμε πρόβλημα, που το ξέρεις Κύριε/α;;; Η αστυνόμευση ανύπαρκτη Είναι γνωστό ότι ο Ελληναράς εάν δεν φάει τα πρόστιμα δεν βάζει μυαλό. Όταν θα αρχίσουν τα κρούσματα τότε;;;;;;γιατί ποιος μου λέει ότι δεν υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς που μπορούν μια χαρά να μεταδώσουν τον ιό........