Κορονοϊός: τέσσερα νέα κρούσματα στις Κυκλάδες. Απαραίτητη η μάσκα!

Ο κορονοϊός συνεχίζει να «σπέρνει» κρούσματα στα νησιά των Κυκλάδων. Χθες (14.10) από τα 436 καταγεγραμμένα, τα 4 ανιχνεύτηκαν σε τρία νησιά και συγκεκριμένα δυο στην Σαντορίνη, ένα στη Σύρο και ένα στη Νάξο. Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένο και αυτό προκαλεί εύλογη ανησυχία.

Ένα θέμα που προβληματίζει έντονα τους επιστήμονες, είναι οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που είναι πάρα πολλοί και διασπείρουν τον κορονοϊό χωρίς να το γνωρίζουν. Γι' αυτό ενδείκνυται πλέον η εκτεταμένη χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, αλλά και στους εξωτερικούς, εκεί που παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός.

Άλλωστε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού δεν έκρυψε την ανησυχία της  κάνοντας λόγο σε δηλώσεις της χθες  το πρωί,  για έως και 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα κορωνοϊού: «Εύχομαι να μην επαληθευθώ, δυστυχώς όμως έτσι είναι. Αυτό δείχνουν όλα τα μοντέλα» είπε χαρακτηριστικά.

Στην Άνδρο μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα κορονοϊού. Κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει με την υπεύθυνη καθημερινή τους συμπεριφορά και την πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, να δημιουργήσουν μια ασπίδα προστασίας έτσι ώστε να μην περάσει ο επικίνδυνος ιός στο νησί!

Σ.Δ.