Συγκινητική συνάντηση και θερμός χαιρετισμός ιστιοπλόων με ελληνικό υποβρύχιο!!!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Οι παραδόσεις και άγραφοι νόμοι της θάλασσας, είναι εντυπωσιακοί και συγκινητικοί. Τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια από όλους τους ναυτικούς σε όλα μήκη και τα πλάτη της γης. 

 

 

 

Βρισκόμαστε τέλη Ιουλίου, αρχές Αυγούστου φέτος το καλοκαίρι. Σχεδόν όλος ο ελληνικός στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και έχει απλωθεί παντού σαν τανάλια, μπλοκάροντας κάθε πιθανή επιθετική κίνηση στα πολεμικά του Ερντογάν. 

Ένα ιστιοπλοϊκό ταξιδεύει αμέριμνο στις Κυκλάδες, κοντά στην Άνδρο. Για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτουμε ούτε το σημείο, ούτε την ακριβή ημερομηνία του γεγονότος. Ξαφνικά εμφανίζεται... από το πουθενά ένα  «αόρατο» ελληνικό υποβρύχιο! Ταξιδεύει στην επιφάνεια της θάλασσας και έχει την ίδια πορεία με το μικρό και όμορφο σκάφος που τριγυρίζει στα νησιά. 

Καθώς τα δυο σκάφη πλησιάζουν το ένα το άλλο ο κυβερνήτης του υποβρυχίου με τον ύπαρχο ανεβαίνουν στη γέφυρα και χαιρετάνε τους  Έλληνες και αλλοδαπούς ιστιοπλόους. Εκείνοι χαρούμενοι ανταποδίδουν τον χαιρετισμό, το υποβρύχιο εξακολουθεί  να ταξιδεύει δίπλα στο ιστιοπλοϊκό, κάποια στιγμή το προσπερνάει κάνει ένα τελευταίο σινιάλο χτυπώντας την κόρνα του και μετά, απομακρύνεται αφήνοντας πίσω του ένα αφρισμένο αυλάκι συνεχίζοντας την αποστολή του.  

Δυο πλεούμενα, δυο κόσμοι, δυο όμορφες θαλασσινές στιγμές την ώρα της έντασης, της ευθύνης και του καθήκοντος…