Δύο τα κρούσματα, αλλά δεν είναι στην Άνδρο!!! Είναι από την Άνδρο!!! Ανατομία της αναφοράς στην Άνδρο...

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άνδρου υπάρχουν δύο πιστοποιημένα κρούσματα με αναφορά στην Άνδρο, ένα χτες και ένα σήμερα, αλλά κανένα δεν διαμένει αυτό το διάστημα στην Άνδρο. Αναφέρονται σαν κρούσματα της Άνδρου, λόγω δήλωσης μόνιμης κατοικίας, αλλά το τελευταίο διάστημα διαμένουν στην Αθήνα. Και οι δύο πήγαν αυτοβούλως και εξετάστηκαν σε κέντρο αναφοράς του ΕΟΔΥ στην Αθήνα...

Μιλώντας με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άνδρου Ευαγγελία Λιαποπούλου καταλάβαμε για μια ακόμα φορά πως τα πράγματα δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι. Να ξεκινήσουμε από τα γεγονότα. Το Κέντρο Υγείας – που είναι ο αρμόδιος φορέας στο νησί – δεν έχει καταγράψει κανένα περιστατικό covid-19 στην Άνδρο. Οι περιφερειακοί τοπικοί γιατροί που αναφέρονται στο Κέντρο Υγείας σε περίπτωση διάγνωσης δεν έχουν – όπως εξηγεί η διευθύντρια – δεν έχουν αναφέρει κανένα κρούσμα. Και η ομάδα του ΕΟΔΥ στην Άνδρο δεν έχει βρει κανένα θετικό από όλους τους προληπτικούς ελέγχους, που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο νησί.

Να σημειώσουμε λοιπόν και πάλι πως όταν ο ΕΟΔΥ καταγράφει κρούσμα στην Άνδρο μπορεί το κρούσμα δεν είναι στην Άνδρο, αλλά να είναι δηλωμένο με κατοικία στην Άνδρο. Κάτι που αλλάζει τα πράγματα. Πρακτικά, λοιπόν, είναι η ιχνηλάτηση που θα χρειαστεί - αν το κρούσμα είναι στην Άνδρο - και η οποία θα αναζητηθεί και θα μας δείξει την διαδρομή και το που παρουσιάστηκε το κρούσμα.

Τέλος, δεν πρέπει να προτρέχουμε και οφείλουμε να περιμένουμε τις ανακοινώσεις και τις επίσημες εξηγήσεις πριν βγάλουμε συμπεράσματα και βεβαίως πρέπει να τηρούμε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις, χρησιμοποιώντας αντισηπτικά.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»