7 κρούσματα σήμερα στις Κυκλάδες Τι λένε οι πολίτες για τα νέα μέτρα και το εμβόλιο

Σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7 κρούσματα στις Κυκλάδες. 5 στη Νάξο και 2 στη Σαντορίνη. Από την ανακοίνωση διαπιστώνουμε ακόμα μια φορά όταν υπάρξουν κρούσματα σε ένα νησί δύσκολα φεύγει ο ιός. Αυτό συμβαίνει με τη Νάξο και τη Σαντορίνη που έχουν συχνά πλέον κρούσματα.

Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα; Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χτες δείχνει ότι οι πολίτες πιστεύουν σε ποσοστό 39,2% ότι είναι «αυτά που πρέπει». Το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Και μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά. Αυτό μας δείχνει πως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει κατανοήσει και αποδεχτεί την ανάγκη των μέτρων.

Στο ερώτημα για την μάσκα η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί με τη «μάσκα παντού». Το μήνυμα για τη χρήση της μάσκας έχει, όπως φαίνεται, περάσει στην πλειοψηφία, καθώς το 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού και το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%. Και στη δεύτερη περίπτωση διαπιστώνουμε πως τα ποσοστά των μονίμως διαφωνούντων συγκλίνουν από 19% μέχρι 23%.

Τέλος επιφυλακτικοί για το εμβόλιο οι πολίτες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι», θα το κάνει, και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%. Να σημειώσουμε πως και σε προηγούμενη δημοσκόπηση είχαν βρεθεί αντίστοιχα ποσοστά. Κάτι που επαληθεύει τις δύο βασικές τάσεις: αυτή όσων το αποδέχονται (49%) και η άλλη όσων εκφράζουν επιφυλάξεις (41%).

Πηγή της δημοσκόπησης: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/dimoskopisi-mprosta-me-197-i-nd

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»