ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β': Για την απώλεια Δημάρχου Άνδρου Εμμανουήλ Βάμβουκα

 

     Μετά μεγάλης μου λύπης και δυστυχώς την επαύριον της Εξοδίου Ακολουθίας του, με αποτέλεσμα να μη καταστεί δυνατόν, ως όφειλα, να παραστώ σ’ αυτήν, πληροφορήθηκα την εις Κύριον εκδημίαν του αγαπητού μου Εμμανουήλ Βάμβουκα, Δημάρχου Άνδρου διατελέσαντος, με τον οποίο με συνέδεε μακρά, αδιατάρακτη και ανέφελη  φιλία.

    Ο αείμνηστος Εμμανουήλ, κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας ευεργέτησε πολυειδώς και πολυτρόπως την Εκκλησία της Άνδρου, με κορυφαία προσφορά του, σε συνεργασία με τον τότε Έπαρχο Άνδρου κ. Ιωάννη Μαλταμπέ, την παραχώρηση του εμβληματικού κτηρίου του τέως Επαρχείου Άνδρου, το οποίο επί σειράν ετών εστέγασε τις διοικητικές υπηρεσίες του Επισκοπείου Άνδρου.

    Μετά την απώλεια του Ιωάννη Γλυνού και του Νικολάου Θεολόγου,  η Άνδρος στερείται ένα ακόμα ικανό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

    Ο εκλιπών υπήρξε απλούς, ειλικρινής και αγνός ιδεολόγος και ανεδείχθη άξιος της ψήφου με την οποία ο λαός της Άνδρου τον ετίμησε και τον ανέδειξε Δήμαρχο Άνδρου.

   Καταθέτων την προσωπική μου και κατ’ άνθρωπο οδύνη για την απώλειά του, εκφράζω τη συμπάθεια και τα συλλυπητήριά μου στην καλή του σύζυγο και τους οικογενείς του και προσεύχομαι για την αιώνια και εν σκηναίς δικαίων ανάπαυση της ψυχής του.

 † Ο ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

Ερμούπολη, 27 Οκτωβρίου 2020