Και νέα μέτρα: 8 κρούσματα στις Κυκλάδες, 2646 στην Ελλάδα, 179 διασωληνωμένοι, 18 θάνατοι…

 

Η κατάσταση χειροτερεύει παντού στην Ελλάδα. Στις Κυκλάδες από τα μηδέν κρούσματα προχτές φτάσαμε στα 8 σήμερα! Αναλυτικά: 4 κρούσματα στη Θήρα, 2 στη Νάξο, 2 στη Σύρο.  Είναι προφανές πως στα νησιά που κορονοϊός είναι παρών δύσκολα φεύγει. Τα κρούσματα πάνε κι έρχονται μεταξύ Σαντορίνης και Νάξου και ακολουθεί η Σύρος.

Τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Σήμερα είχαμε ρεκόρ με 2646 κρούσματα στην Ελλάδα, ρεκόρ με 179 διασωληνωμένους και ρεκόρ με 18 θανάτους! Μετά από αυτό αύριο στις 12 θα έχουμε έκτακτο διάγγελμα Μητσοτάκη. Προφανώς πάμε πλέον για επιπλέον μέτρα. Δεν αποκλείεται απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένα μέρα ή ακόμα λένε πως θα ανακοινώσει και ολικό lockdown.

Στην Άνδρο θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Η σημερινή διαμαρτυρία κατοίκου της Άνδρου για χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις αρχές και τους κατοίκους. Το ότι δεν έχει αναφερθεί κρούσμα στο νησί δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην χαλάρωση. Γιατί αν μπει ο κορονοϊός στο νησί όπως δείχνουν τα παραδείγματα της Νάξου και της Σαντορίνης δύσκολα βγαίνει. Και βεβαίως αν μπει κινδυνεύει μεγάλο μέρος του ηλικιωμένου πληθυσμού της Άνδρου…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»