Έπεσαν πρόστιμα, έγιναν συστάσεις! Σε επιφυλακή Αστυνομία και Λιμενικό στην Άνδρο...

Ώρα 19:00, Νειμποριός, έρημος και μόνος. Μερικοί μόνο περιπατητές με μάσκες κάνουν περίπατο. Το περιπολικό του Λιμενικού κάνει περιπολία σε όλη την παραλία και μέχρι το λιμάνι. Λιμενικό και αστυνομία εναλλάξ ελέγχουν με περιπολίες την απαγόρευση στην παραλία που έχει επιβάλει το lockdown.

Το κύριο βάρος της εφαρμογής των απαγορεύσεων που έχουν επιβληθεί με το lockdown λόγω του κορονοϊού το έχει αναλάβει στην Άνδρο η Αστυνομία. Από το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί της Άνδρου επισκέφθηκαν όλα τα σουπερ-μάρκετ, τα περίπτερα, τα take away (καφέ, εστιατόρια κλπ) της Άνδρου κι έχουν κάνει συστάσεις για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Με συστηματικότητα και τακτικότητα διεξάγονται περιπολίες με αυτοκίνητο σε όλα τα αστικά κέντρα της Άνδρου ώστε να πειθαρχήσουν όλοι. 

 Πολίτες σε βραδινό περίπατο/άσκηση με τον σκύλο τους στην πεζογέφυρα του Νειμποριού. Όλοι οι περιπατητές με μάσκα και αρκετοί με σκύλο. 

Το Σάββατο 7/11 έγιναν συστάσεις όμως την Κυριακή 8/11 επιβλήθηκαν και τα 5 πρώτα πρόστιμα σε πολίτες που κυκλοφορούσαν στους αστικούς χώρους και δεν φορούσαν μάσκα. Το πρωί της Κυριακής το περιπολικό της αστυνομίας πέρασε 2-3 φορές σε όλα τα πιθανά μέρη που θα μπορούσε να υπάρξει συνάθροιση πολιτών. Όπως είπε ο Γιάννης Χαλάς που διατηρεί το καφέ-μπαρ Swell στο Νειμποριό κι ήταν ανοικτός για take away καφέδες το περιπολικό πέρασε κατά διαστήματα 3 φορές!!! 

Το περιπολικό του Λιμενικού έκανε μια βόλτα μέχρι το λιμάνι κι έκανε συστάσεις σε αρκετούς που κατέληγαν μέχρι εκεί για ένα τσιγάρο ή για να ελέγξουν τα σκάφη τους λόγω του καιρού.

Η αστυνομία και στο Γαύριο όπου είναι το λιμάνι του νησιού και που έρχονται τα δύο δρομολόγια που μεταφέρουν κόσμο είναι παρούσα. Παρών όμως και το λιμενικό που ελέγχει όσους επιβιβάζονταν και αποβιβάζονταν για μάσκες και τήρηση όλων των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Τα μέτρα αυτά αναμένονται από 9/11 με την ΚΥΑ που θα εκδώσει η κυβέρνηση να εξειδικευτούν περαιτέρω. Και μια τελευταία συμβουλή από το αρχηγείο της Αστυνομίας Κυκλάδων: "η Αστυνομία κάνει το καθήκον της, όμως και οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν πως τα μέτρα είναι για το καλό της υγείας τους και να μην χρειάζονται έναν αστυφύλακα ο καθένας για να κάνει το σωστό"...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"