15/11: Κυκλάδες 4 κρούσματα!!! Ελλάδα 71 νεκροί, 392 διασωληνωμένοι, 1.698 κρούσματα…

Οι Κυκλάδες συνεχίζουν με ελάχιστα κρούσματα. Σήμερα 15/11 ανακοινώθηκαν μόνο 4. Στη Μύκονο 1 και στη Σύρο 3. Στην Άνδρο τα τρία διαπιστωμένα κρούσματα στο νησί (ένα Γαύριο, δύο Χώρα) παραμένουν σε καραντίνα, ενώ για την ώρα τα τεστ που έγιναν στις επαφές τους (που τελούν κι αυτές σε καραντίνα) δεν έχει βρεθεί κάτι. Με αυτά τα δεδομένα οφείλουμε όπως συμβουλεύουν οι αρμόδιοι του Κέντρου Υγείας και του ΕΟΔΥ να τηρούμε όλα τα μέτρα και να περιμένουμε παραμένοντας σε επιφυλακή.

Κατά τα άλλη η εξισορρόπηση που περίμεναν όλοι στον αριθμό των πανελλήνιων κρουσμάτων άρχισε να φαίνεται στους αριθμούς. Για πρώτη φορά εδώ και μια εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων έπεσε κάτω από 2.000 κι έφτασε 1.698. Όμως η έξαρση της περασμένης εβδομάδας καταγράφεται στους αριθμούς ρεκόρ των 302 διασωληνωμένων και των 71 θανάτων.

Ο κίνδυνος της πανδημίας διαφαίνεται από την μέση ηλικία των διασωληνωμένων που είναι τα 64 χρόνια! Και επίσης στους 71 θανάτους που ανεβάζουν τον αριθμό των συνολικών θανάτων από την αρχή της πανδημίας στους 1.106!!!

Η Θεσσαλονίκη είναι στη 13η μέρα καραντίνας και αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις από τους αυστηρούς περιορισμούς στα 435 μόνο θετικά κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα. Πτώση και στην Αθήνα που τα κρούσματα περιορίστηκαν στα 405. Συμπερασματικά, η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αλλά από τον αριθμό των κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Προσοχή από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη κλειστά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, επίσης για 2 ακόμη εβδομάδες. Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Προσοχή η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας γίνεται με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς. Για τον λόγο αυτόν βλέπουμε μερικές φορές κρούσματα να διαπιστώνονται στην Αθήνα και να δηλώνονται στην Άνδρο ή σε κάποιο νησί στο οποίο ψάχνουν και δεν το βρίσκουν…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet