16/11: Κυκλάδες μόνο 4! Ελλάδα 2.198 κρούσματα, ρεκόρ με 400 διασωληνωμένους, 59 θάνατοι...

 

Οι περιορισμένες μεταφορές προς τα νησιά και η αυξημένη προσοχή στα πλοία έχουν εμποδίσει τον κορονοϊό να εξαπλωθεί στις Κυκλάδες.

Στις Κυκλάδες τα πράγματα δείχνουν καλά με μόνο 4 κρούσματα σήμερα. Τα 2 στη Σαντορίνη, 1 στη Μύκονο και 1 στη Νάξο. Όπως όλα συνεχίζουν να δείχνουν οι Κυκλάδες λόγω της απομόνωσης των νησιών έχουν καταφέρει να εμποδίσουν την πανδημία να εξαπλωθεί. Στην Άνδρο οι συνεχιζόμενες δειγματοληψίες με τα rapid test δείχνουν πως δεν έχει διασπορά στον πληθυσμό. Καλό όμως είναι να περιμένουμε και τα μοριακά τεστ που γίνονται. 

Τώρα σήμερα Δευτέρα 16/11 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην χώρα 2.198 κρούσματα κορωνοϊού, 59 νεκρούς και 400 διασωληνωμένους που είναι ρεκόρ.

Όπως φαίνεται πλέον οι ΜΕΘ πιέζονται. Τα κρεβάτια για τον κορονοϊό στις εντατικές είναι 588. Από αυτά 463 είναι κατειλημμένα και 125 κενά (ποσοστό 21%). Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη.

Επί μέρους τώρα στην Αθήνα εντοπίστηκαν σήμερα 492 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 491.  Στο «κόκκινο» βρίσκονται Δράμα και Πέλλα με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Τα παραπάνω στοιχεία μάς λένε πως στα κρούσματα έχει αρχίσει να περιορίζεται ο αριθμός όμως στους διασωληνωμένους τα πράγματα χειροτερεύουν καθώς επιβαρύνονται ολοένα και περισσότεροι από τους χιλιάδες που είχαν νοσήσει τις προηγούμενες μέρες.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet