Και οι δύο φωτιές έσβησαν στην Άνδρο!...

Περπάτημα και σβήσιμο της φωτιάς με το φτυάρι...

Αυτή τη φορά δύο είναι οι φωτιές στις κορυφογραμμές της Άνδρου. Η μια πάνω από τη Βουρκωτή προς την περιοχή Καθρέφτες και η άλλη στην κορυφογραμμή προς την Παλαιόπολη! Ευτυχώς δεν έχει αέρα. Επί τόπου έσπευσαν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 6 πυροσβέστες, 2 πυροσβεστικά των δασοπυροσβεστών με 4 εθελοντές και η πολιτική προστασία του Δήμου Άνδρου.

Η πλαγιά των 250 στρεμμάτων.

Είναι η τρίτη φωτιά αυτή την περίοδο στις κορυφογραμμές της Άνδρου αν προσθέσουμε και αυτή στις Εβρουσιές την προηγούμενη εβδομάδα. «Κι όλα αυτά για τα κατσίκια» έλεγε απογοητευμένος δασοπυροσβέστης που ανηφόριζε πριν λίγο στο βουνό με τα πόδια.

Και οι δύο φωτιές ήταν σε απόμερα σημεία και χρειάστηκε πολύ περπάτημα. Κάηκε μια μεγάλη πλαγιά 250 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ξεχωριστά άλλα 15 στρέμματα. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν το μεσημέρι. Πρώτα ειδοποίησε ο μοναχός Φιλάρετος από την Μονή Παναχράντου που είδε τις φλόγες και τους καπνούς στην οροσειρά του Πετάλου. Ακολούθως ειδοποίησε και το αρχηγείο στη Σύρο που είχε μάλλον πληροφορηθεί από άλλο τηλεφώνημα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»