Ένα κρούσμα στην Άνδρο! 6 στις Κυκλάδες, 2422 στην Ελλάδα...

Από τα rapid test του ΕΟΔΥ στο Γαύριο

Ανακοινώθηκε απόψε 17/11 από τον ΕΟΔΥ 1 κρούσμα στην Άνδρο. Από ότι λέγεται μάλλον από Χώρα. Υπενθυμίζουμε πως το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ συνεχίζει να κάνει καθημερινά τεστ στον νησί. Και βεβαίως έκανε και στο περιβάλλον των ήδη τριών γνωστών κρουσμάτων.

Αναλυτικά στις Κυκλάδες σήμερα είχαμε συνολικά 6 κρούσματα. Από ένα σε Άνδρο, Σαντορίνη και Σύρο και 3 στην Κέα. Στη χώρα ανακοινώθηκαν 2.422 κρούσματα, 443 διασωληνωμένοι και 63 θάνατοι. Στην Αττική είχαμε 513 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 595.

Ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 42 χρόνια. Η ηλικιακή ομάδα που παρουσιάζει τα περισσότερα κρούσματα είναι αυτή των 40 με 65 παρουσιάζει πλέον και ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19 έως 39. Οι ηλικίες άνω των 40 έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στα βαριά περιστατικά.

Εκείνο που δήλωναν από την πρώτη στιγμή οι ειδικοί ήταν πως η μετάδοση του ιού θα προχωρήσει από τις νεαρές ηλικίες στους μεγαλύτερους, με κίνδυνο να οδηγηθούμε σε γενικευμένη διάδοση σε ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους δηλαδή άνω των 65 ετών.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»