1/12: Κυκλάδες 1 κρούσμα! Ελλάδα 2199, 596 διασωληνωμένοι, 111 θάνατοι

Οι Κυκλάδες παραμένουν στο απυρόβλητο της πανδημίας με μόνο ένα κρούσμα σήμερα στη Μύκονο. Στην Ελλάδα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2199 νέα κρούσματα, 596 διασωληνωμένους και 111 θανάτους. Οι θάνατοι με τους σημερινούς φτάνουν τους 2517. Οι 1021 αναφέρονται σε γυναίκες και οι 1496 σε άνδρες. Τέλος ανέβηκαν τα περιφερειακά νούμερα και στην Αττική τα κρούσματα ήταν 413 και στην Θεσσαλονίκη 538.

Μετά τα παραπάνω ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε ως «πρώιμη» τη συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων είτε στις 7, είτε στις 14 Δεκεμβρίου και περιέγραψε πως «το υποσύνολο της αγοράς θα ανοίξει με πολύ μεγάλη προσοχή και αυστηρά μέτρα».

Ο χρόνος, ωστόσο, επαναλειτουργίας των σχολείων προβληματίζει ήδη την επιστημονική κοινότητα, καθώς μερίδα της εκτιμά πως αυτά πρέπει να ανοίξουν με το νέο έτος και όχι νωρίτερα. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον σχεδιασμό της την ερχόμενη. Θεωρείται πάντως ως βεβαιότητα η επέκταση της καραντίνας για τουλάχιστον μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, καθώς οι επόμενες ημέρες θα είναι «δύσκολες».

«Η επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τις αποφάσεις της αλλά με τα έως τώρα δεδομένα πιθανότατα τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά» δήλωσε σήμερα ο Καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακουστεί ξανά το σχολικό κουδούνι το 2021.

Μεγαλύτερης δυσκολίας για τους επιστήμονες είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς τόσο η αγοραστική ζήτηση, όσο και η πίεση των επαγγελματιών του κλάδου ενισχύουν τα σενάρια για τη σταδιακή επανεκκίνησή του στις 14 Δεκεμβρίου, αφήνοντας προς τα πίσω στο ημερολόγιο την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να κάνετε και ένα ρεπορτάζ για τις χιλιάδες οικογένειες που λόγω του (Λοκ νταουν )εχασαν την δουλια τους, αυτοκτόνησαν, χρεώθηκαν διότι τα έξοδα τρέχουν με αποτέλεσμα να αυτοκτονεί ο κόσμος μέσα στην απελπισία του,να καταφεύγει στα ψυχοφάρμακα, τα παιδιά να χάσουν την αθωότητα τους τα οποία οι γονείς δεν έχουν τάμπλετ και αισθάνονται αποκομμένα από τα άλλα παιδιά νοιώθοντας από την παιδική ηλικία τους αυτή την τρυφερή και αθώα ψυχή τους τον φασισμό και την διάκριση , Καντε ρεπορυαζ για τις φωνες και τις κακοποιήσεις των ψυχών αυτών που δέχονται κλεισμένα και απομονωμένα μέσα στα σπίτια τους τα οποία είναι αβωηθητα, ανθρωποι να θάβονται χωρίς να μπορούν να τούς τιμήσουν οι οικογένειες τους στο τελευταίο ταξίδι τους, και πόσα άλλα ακόμα τα οποία κανένας δημοσιογράφος δεν τα βγάζει και κανένας δεν στηρίζει τις οικογένειές αυτές. Μια μεγάλη ΝΤΡΟΠΗ σε όλους. Αυτή είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αυτά είναι τα λόγια ενός παιδιού το οποίο μίλησα και το οποίο πάει έκτη Δημοτικού εάν θέλετε αμφισβητιστετα αλλά αυτη είναι η αλήθεια ..
ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πολύ περίεργο γιατί κανείς δεν λέει και δεν γράφει για αυτοκτονίες! Κι ακόμα πιο περίεργο που ενώ όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή του πλανήτη γη είναι ακίνητη λόγω πανδημίας εσείς δεν το αντιλαμβάνεστε; Μήπως κυκλοφορούν ελεύθερα οι άνθρωποι στην Αυστρία, στη Γερμανία, στη Ρωσία, στην Τουρκία; Είναι θέμα δημοκρατίας η υγεία; Είναι θεμα δημοκρατίας ο ιός και η αρρώστια;
Μήπως δεν καταλαβαίνετε κάτι σωστά;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro