Απέρριψε το ΣΤΕ προσφυγές για τα Θεοφάνια. Αυξημένα κρούσματα. Κυκλάδες 2 κρούσματα.

Ανακοινώθηκαν 928 νέα κρούσματα, 405 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 40 είχαμε 40 θανάτους. Στα 324 τα νέα κρούσματα στην Αττική εκ των οποίων τα 75 στο κέντρο της Αθήνας, 99 στη Θεσσαλονίκη. Στις Κυκλάδες είχαμε δύο κρούσματα: ένα στη Σαντορίνη κι ένα στη Νάξο.

Πιο περιορισμένες θα είναι οι μετακινήσεις των πολιτών τα Θεοφάνια σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς λόγω του νέου αυστηρού lockdown. Ειδικότερα, για τα Θεοφάνια δεν υπάρχει πρόβλεψη για οικογενειακές συναθροίσεις, όπως συνέβη στις προηγούμενες γιορτές, όταν οι πολίτες μπορούσαν να πάνε και να φύγουν από ρεβεγιόν κάνοντας χρήση του κωδικού 6 στα SMS.

Παράλληλα, μετά την απόφαση για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 σε όλη την επικράτεια.

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην προστασία του κοινού από την διασπορά του COVID-19 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σήμερα τρεις αιτήσεις πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της πολιτείας με τις οποίες προβλέπονταν η συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και του Νέου έτους, λόγω της πανδημίας.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/theofania-me-apagoreysi-kykloforias-kai-sms-13033

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet