Αεροδιακομιδή μέσα στη θύελλα...

Στρατιωτικό ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Χώρας. Φωτογραφία αρχείου Εν Άνδρω.

Την Δευτέρα το βράδυ 11/1/21 ο Γ.Γ. ετών 57 από περιοχή της Χώρας υπέστη έμφραγμα. Το Κέντρο Υγείας Άνδρου μετά τις πρώτες βοήθειές ειδοποίησε επειγόντως ελικόπτερο για αερομεταφορά. 

Το στρατιωτικό ελικόπτερο ειδοποίησε πως θα ερχόταν στις 01:30 π.μ. Τελικά πήγε πρώτα Σύρο και έφερε μαζί και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ. Το ελικόπτερο έφτασε στις 4:30 και προσγειώθηκε μέσα σε θυελλώδεις ριπές ανέμου που υπερέβαιναν τα 8 μποφόρ αποσπώντας τον θαυμασμό των ανθρώπων που ήταν στον ελικοδρόμιο (γιατρός, διασώστες κλπ). Το ελικόπτερο παρέλαβε τον ασθενή και απογειώθηκε στις 5:00 με κατεύθυνση νοσοκομείο των Αθηνών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όλες οι νυκτερινές πτήσεις γίνονται με στρατιωτικά ελικόπτερα γιατί ενέχουν στοιχεία ρίσκου. Όμως η σημερινή πτήση για την αεροδιακομιδή του εμφραγματία έδειξε πως τα πληρώματα των στρατιωτικών ελικοπτέρων είναι απίστευτα εκπαιδευμένα και εξαιρετικά αξιόπιστα. Κάτι που αξίζει να το γράψουμε μιας και σε αυτούς τους ανθρώπους η Άνδρος και τα άλλα νησιά οφείλουν πολλά.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»