Πρώτη αεροδιακομιδή μέσω της ασφάλισης του Δήμου Άνδρου!!!

 Νεαρός άνδρας από την περιοχή του Κορθίου χτες το απόγευμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου με σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό χέρι (κόψιμο από τζάμι). Το Κέντρο Υγείας του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά στην Αθήνα τις επόμενες ώρες. Οι γιατροί έκριναν πως θα έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο. Το ΕΚΑΒ δήλωσε άρνηση αξιολογώντας το περιστατικό. 

Έτσι οι γιατροί συνεννοήθηκαν με τον δήμαρχο και αυτός ενεργοποίησε την ομαδική ασφάλεια που έχει υπογράψει ο Δήμος Άνδρου για αεροδιακομιδή των κατοίκων του νησιού με ετήσιο συμβόλαιο με την Ιντεραμέρικαν μέσω χορηγίας της εταιρείας Ίντρακατ. Το ελικόπτερο έφτασε σήμερα Σάββατο 23/1 στις 10:45 στο ελικοδρόμιο της Χώρας για να παραλάβει τον τραυματία. Μαζί του έφερε και γιατρό που είχε όλη την ευθύνη της μεταφοράς του νεαρού άνδρα σε όλη την πτήση.

 

 Το ελικόπτερο έφυγε στις 11:00 με προορισμό την Αθήνα. 

 Σημειώνουμε πως είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιείται το συμβόλαιο της ομαδικής ασφάλισης των κατοίκων του νησιού για χρήση αεροδιακομιδής που είναι ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που πέτυχε ο δήμαρχος στις διαπραγματεύσεις του με την εταιρεία Ίντρακατ, η οποία είναι κύριος μέτοχος στις ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι. 

Η έλευση του ελικοπτέρου της ιδιωτικής ασφάλειας ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί δημιουργεί το αίσθημα ασφάλειας που είναι αναγκαίο για το νησί μας. Ιδίως σήμερα που αντιμετωπίζουμε και προβλήματα με τα πλοία αυτό το Σαββατοκύριακο. 

 Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ελικόπτερο ανήκει στην Ιντερσαλόνικα που συνεργάζεται με την Ιντεραμέρικαν και είχε ξανάρθει προηγουμένως εγκαινιάζοντας και το πεδίο προσγείωσης ελικοπτέρων του Γαύριου για ιδιώτη ασθενή. Γίνεται φανερό πως με δύο πεδία προσέγγισης ελικοπτέρων και με το ομαδικό συμβόλαιο για τους κατοίκους η νέα διοίκηση του Δήμου Άνδρου έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ασφάλεια των κατοίκων του νησιού. Κάνοντας πολλά βήματα εμπρός στην εμπέδωση αισθήματος σιγουριάς πως οι κάτοικοι δεν θα είναι αβοήθητοι...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"