Καπεταναίοι και πληρώματα στην πρώτη γραμμή της πανδημίας...

Ο καπετάν Θανάσης Χαλάς μιλάει στο συνεργείο του Σκάι για το πότε θα πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός στα πληρώματα των πλοίων. Ο κάμεραμαν καταγράφει ερωτήσεις και απαντήσεις...

Μεσημέρι Τρίτης 26/1. Ώρα 15:00. Στο Κεντρικό Αιγαίο το εννιάρι είναι πατημένο. Τα παραπλέοντα μικρότερα πλοία απαγκιάζουν. Στη Ραφήνα το Superferry δεμένο με όλους τους κάβους αν και ο καιρός είναι ένα ήσυχο πεντάρι. ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: Στο τηλέφωνο μας για το πότε θα ταξιδέψουν τα καράβια ο καπετάν Θανάσης, που πληροφορεί πως είναι στο πλοίο δημοσιογράφος και συνεργείο του τηλεοπτικού Σκάι σε ένα ρεπορτάζ για τον εμβολιασμό αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Κι ανάμεσα τους οι καπεταναίοι και τα πληρώματα της ακτοπλοΐας.

Σε δέκα λεπτά φτάνουμε κι εμείς στο πλοίο. Γραμμή για την γέφυρα. Προλαβαίνουμε τα τελευταία πλάνα μιας δήλωσης 3 λεπτών. Από αυτά ο Σκάι θα παίξει στο βραδινό δελτίο του 20 δευτερόλεπτα. Η βασική αναφορά πότε θα πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός στα πληρώματα που είναι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: ο δημοσιογράφος του Σκάι γνωρίζει το ΕΝ ΑΝΔΡΩ και πιάνουμε κουβέντα για τη ζωή στο νησί! ΤΡΙΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: Εμείς όμως παίρνουμε όλη τη δήλωση του καπετάν Θανάση που εξηγεί απλά το πως τα πλοία έχουν καταφέρει να λειτουργούν άψογα επί 11μηνο και να μην έχουν πληγεί και να μην έχουν διασπείρει τον κορονοϊό. 

Όπως ξεκαθαρίζει ο καπετάνιος τα πληρώματα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Όσοι θέλουν πρέπει να εμβολιαστούν πολύ πριν έρθει καλοκαίρι και αυξηθούν οι επιβάτες στα πλοία. Όπως θα πρέπει να εμβολιαστούν εγκαίρως και όσοι ναυτικοί ξεκινούν για ταξίδι ώστε να μπορούν να πηγαινοέρχονται και να μην ξεμένουν στα πλοία ή να μην αρρωστήσουν στα πλοία. Δεδομένα από τη ναυτική πείρα, που θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της στον σχεδιασμό της.  

Φεύγοντας το συνεργείο του Σκάι για το υπόλοιπο ρεπορτάζ καθίσαμε χαλαροί στη γέφυρα και ρωτήσαμε τον καπετάν Θανάση πως έχουν καταφέρει τα πλοία της ακτοπλοΐας και ιδίως αυτά της γραμμής μας και των δύο εταιρειών να μην έχουν κρούσματα. Χαμογελαστός απάντησε: "Λειτουργούμε με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι επιβάτες - ιδίως μετά την καλοκαιρινή σεζόν που τηρούσαμε τα πρωτόκολλα, αλλά ήταν περισσότεροι - κάθονται σε αποστάσεις. Πολλοί μάλιστα βγαίνουν στο ανοιχτό κατάστρωμα. Ακόμα, κάθε μέρα με το που τελειώνει το ταξίδι το πλήρωμα απολυμαίνει τραπέζια, καρέκλες, πόμολα, τουαλέτες κλπ. Και μια φορά την εβδομάδα μπαίνει ειδικό συνεργείο για απολύμανση όλων των χώρων του πλοίου. Έχουμε κάνει τα πλοία... χειρουργεία!!! Έτσι, δεν έχει μέχρι στιγμής αρρωστήσει ούτε ένας ναυτικός και δεν έχουμε διασπείρει τον ιό εδώ και 11 μήνες, που ταξιδεύουμε μεταφέροντας επιβάτες και εμπορεύματα."

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet