"Κόκκινη" η Μύκονος! "Κόκκινη" η Αττική! Κλείνουν 15 μέρες τα σχολεία!

Η επαφή με την Αθήνα κάνει κακό στην υγεία των Κυκλάδων. Έτσι φαίνεται πως συμβαίνει στη Μύκονο που προετοιμάζεται εντατικά για το καλοκαίρι και βρέθηκε με 19 κρούσματα. Πολύ περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Στις υπόλοιπες Κυκλάδες μόνο δύο κρούσματα! Ένα στη Σαντορίνη κι ένα στη Μήλο.

Στην Ελλάδα σήμερα είχαμε 2.405 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 1.137 στην Αττική. Στο κέντρο της Αθήνας εντοπίστηκαν 278 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 235. Μεγάλη η διασπορά στα βόρεια και δυτικά προάστια της Αθήνας. Σε άνοδο και ο αριθμός των διασωληνωμένων που πλέον ανέρχονται σε 521, ενώ είχαμε και 49 θανάτους.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οριζόντιο lockdown στα σχολεία όλης της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες, εισηγείται προς την κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ενώ κατά πληροφορίες εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου με «click away».

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της εισηγήθηκε επίσης «βαθύ κόκκινο», με το αυστηρό lockdown που αυτό συνεπάγεται, για τις Περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης για τους δήμους Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Επίσης, κατά πληροφορίες, οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχοντας τη μελανή επιδημιολογική εικόνα στο σύνολό της τόσο για την Αττική όσο και για την επικράτεια που είναι στο βαθύ κόκκινο στο μεγαλύτερο τμήμα της, εισηγούνται κατά πληροφορίες να συνεχιστεί το lockdown μέχρι και το τέλος Μαρτίου. Τα στοιχεία για τις εκατοντάδες νοσηλείες στο ΕΣΥ, ιδίως στην Αττική, καθόρισαν επίσης την αρνητική θέση των ειδικών για οποιαδήποτε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πρωθυπουργός στην Βουλή είπε ότι έχουν τα νοσοκομεία 1400 ΜΕΘ. Τότε γιατί σήμερα περιμένουν πάνω από 85 ασθενείς στη λίστα του ΕΚΑΒ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΕΘ;
480 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ ανακοίνωσε σήμερα. Όταν μάλιστα έχει κάνει το Ε.Σ.Υ. σύστημα μιας νόσου και δεν υπάρχουν τα άλλα περιστατικά (βαριά χειρουργεία κ.λ.π.) που θα καταλάμβαναν κρεβάτι ΜΕΘ.
Μας "δουλεύει" κανονικά.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί μέχρι και σήμερα 6.986 θάνατοι και ο Θεός να μας βοηθήσει.

Καθρέπτης για το απόλυτο μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το Ε.Σ.Υ. και η μη επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.
Στην αρχή της επιδημίας βέβαια με προτροπή της συζύγου του έπρεπε να βγουν οι πολίτες στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ακόμη περιμένουν να πληρωθούν τις υπερωρίες τους.

Νοσηλευτής σε νοσοκομείο Covid