14 κρούσματα στις Κυκλάδες, 3.073 στην Ελλάδα. Αποφάσεις για Astrazeneca και νέα μέτρα.

Ελαφρά πτώση σε σχέση με χτες των κρουσμάτων στις Κυκλάδες. Από 26 έπεσαν στα 14 με την Μύκονο, την Μήλο και την Σύρο να έχουν πρόβλημα. Αναλυτικά ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα: 1 κρούσμα στην Κέα-Κύθνο, 5 κρούσματα στην Μήλο, 4 κρούσματα στην Μύκονο, 1 κρούσμα στην Νάξο, 3 κρούσματα στην Σύρο. Η Άνδρος επανήλθε πάλι στα μηδενικά κρούσματα.

Στην Ελλάδα εκτοξεύθηκαν στις 525 οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Οι διασωληνομένοι έφτασαν στο ρεκόρ των 645, ενώ οι θάνατοι τους 45! Αναλυτικά, στην Αττική διαπιστώθηκαν 1.524 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 347 στο κέντρο της Αθήνας. Σε έξαρση ο Πειραιάς όπου εντοπίστηκαν 298 κρούσματα. Και τέλος στη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκαν 304.

Astrazeneca

Όπως αναμενόταν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέτασε τα στοιχεία και ενέκρινε εκ νέου το εμβόλιο της Astrazeneca. Συνεχίζουν λοιπόν και οι χώρες που ανέστειλαν τους εμβολιασμούς για λίγες μέρες. Στην Ελλάδα δεν ανεστάλησαν και συνεχίστηκαν κανονικά μετά από θετική γνωμοδότηση της ελληνικής επιτροπής.

Χαλάρωση μέτρων

Τέλος τη λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να αποσυμπιεστούν σε κάποιο βαθμό η κοινωνία και η οικονομία - παρά τα υψηλά νούμερα σε κρούσματα και διασωληνώσεις, που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η κυβερνητική εκπρόσωπος. Θα παρουσιαστούν «έξυπνα μέτρα» για μερική έξοδο από το lockdown, χωρίς ταυτόχρονη επιδημιολογογική επιβάρυνση. Για τον λόγο θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και των επιδημιολόγων, του υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει αύριο και με βάση της εισηγήσεις της η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet