Δύο ακόμα κρούσματα! Σχετίζονται με Μεσαριά! Ξεκινούν από αύριο απολυμάνσεις...

Το συνεργείο του ΕΟΔΥ συνεχίζει καθημερινά τεστ σε όλη την Άνδρο.

Άλλα δύο κρούσματα στην περιοχή της Χώρας, που σχετίζονται άμεσα με τα τέσσερα της Μεσαριάς! Όπως πληροφορηθήκαμε εργάτης του Δήμου είχε έρθει σε επαφή με εργαζόμενο στο συνεργείο της αποχέτευσης στη Μεσαριά. Στα rapid test που έγιναν στον Δήμο Άνδρου την Τετάρτη 17/3 είχε βγει αρνητικός. Σήμερα αισθάνθηκε ατονία και κούραση. Έκανε rapid test και βγήκε θετικό. Θετική βγήκε και η γυναίκα του. Τα παιδιά του όμως βγήκαν αρνητικά. Όλοι απομονώθηκαν στο σπίτι τους. 

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Άνδρου διαπιστώνοντας την δυσκολία του Ναυτικού να φέρει επαγγελματικό συνεργείο για απολύμανση στη Ναυτική Βάση και βλέποντας το πρώτο κρούσμα σε εργάτη του Δήμου φέρνει άμεσα με το πρωινό πλοίο της Τρίτης 23/3 επαγγελματικό συνεργείο για απολύμανση τόσο στη Βάση όσο και στον Δήμο. Ο δήμαρχος ζήτησε να γίνει και νέο rapid test σε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο Άνδρου. Ώστε να ελεγχθεί ξανά το προσωπικό 6 μέρες μετά το προηγούμενο τεστ...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Υπάρχει μια διασπορά του ιού στο νησί. Οι τέσσερις της Μεσαριάς έχουν ήπια συμπτώματα, όπως ήπια έχουν και οι δύο Ανδριώτες (εργάτης και η σύζυγός του), που βρέθηκαν σήμερα θετικοί. Ελπίζουμε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση και σε κάποιον άλλο από κάποια επαφή. Αθροιστικά, σήμερα μιλάμε για 7 κρούσματα στο νησί (5 ναύτες, 2 που έχουν σχέση με τη Μεσαριά), και ένα που ανακοινώθηκε από την Αθήνα. Ορθώς, λοιπόν, ο Δήμος Άνδρου κινήθηκε αμέσως και φέρνει συνεργείο απολύμανσης για να εμποδίσει την εξάπλωση του ιού. Πρέπει όμως και όλοι μας να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"