Αρνητικά τα rapid-test στη Άνδρο. Διαψεύδει τις φήμες ο μητροπολίτης. Χαμηλά οι Κυκλάδες. Υψηλά τα νούμερα στην Ελλάδα.

Ο ΕΟΔΥ στο Μπατσί.

Στην Άνδρο δεν ανακοινώθηκε κανένα κρούσμα σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου. Ενώ συνεχίζονται τα rapid-test με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Άνδρου. Έγιναν περίπου 50 rapid-test στο Μπατσί, όλα αρνητικά.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε η μητρόπολη Σύρου και Άνδρου την οποία υπογράφει ο μητροπολίτης ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄ και στην οποία διαψεύδει κατηγορηματικά φήμες που κυκλοφόρησαν πως άνθρωποι του περιβάλλοντος του νόσησαν από τον covid-19. Κάτι που επιχείρησαν να σχολιάσουν κάποιοι και στον ιστότοπο μας αλλά δεν ανεβάσαμε γιατί άπτονταν των προσωπικών δεδομένων, ενώ ήταν και αδιασταύρωτη φήμη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του μητροπολίτη έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Αγαπητοί και προσφιλείς μου Άνδριοι και Ανδρίες,

Είναι γνωστή σε όλους σας η αγάπη μου προς την Άνδρο, την οποία επισκέπτομαι συχνότατα, μη φειδόμενος χρόνου και κόπου, προκειμένου να βρεθώ κοντά σας, να συμμετάσχω στις εορτές σας, να σας ευλογήσω και να αφουγκραστώ τα προβλήματά σας.

Επιστρέφοντας, όμως, στην Ερμούπολη, μετά από τριήμερη περιοδεία μου στο νησί σας, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή,  2-4 Ἀπριλίου, έγινα δέκτης τηλεφωνημάτων από πολλούς Ανδρίους, οι οποίοι ερωτούσαν εάν ο Διάκονός μου έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, μερικοί δε απ’ αυτούς μου εδήλωναν ότι θα έκαναν εξετάσεις ανίχνευσης του ιού!

Επειδή ο Διάκονός μου χαίρει άκρας υγείας και επειδή κρίνω ότι τέτοιες ανεύθυνες σπερμολογίες και ανόητα φλημαφήματα θίγουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του Διακόνου μου και της οικογενείας του, δηλώνω αφ΄ ενός μεν ότι αλλού πρέπει να αναζητηθεί η πηγή των προβλημάτων της Άνδρου, αφ’ ετέρου δε ότι θα αναζητήσω τους αήθεις εμπνευστές αυτής της κακόβουλης φημολογίας και θα ζητήσω τη συνδρομή της Δικαιοσύνης.

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

†  Ο ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΕΛΛΑΔΑ

Κατά τα άλλα συνεχίζει ο covid-19 να είναι περιορισμένος στις Κυκλάδες όπου σήμερα είχαμε 11 κρούσματα. Αναλυτικά: 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, 2 κρούσματα στην Π.Ε.Κέας-Κύθνου, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου και 5 κρούσματα στην Π.Ε.Νάξου.

Τέλος στην Ελλάδα έιχαμε σήμερα 3.228 νέα κρούσματα, 776 διασωληνωμένους και 73 θανάτους. Στις 595 ήταν οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Στα 1.578 τα κρούσματα της Αττικής εκ των οποίων 454 στο κέντρο της Αθήνας και 435 στη Θεσσαλονίκη. Έξαρση της νόσου και στα δυτικά προάστια της Αθήνας όπου εντοπίστηκαν 246 νέα κρούσματα. Παράλληλα στην υπόλοιπη χώρα καταγράφηκαν 114 κρούσματα στην Αχαΐα, 51 στη Βοιωτία, 62 στο Ηράκλειο, 85 στη Λάρισα, 74 στην Πέλλα και 56 στις Σέρρες.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»