Ένα κρούσμα στην Άνδρο, επτά στις Κυκλάδες! Ψηλά τα νούμερα στην Ελλάδα…

Ένα κρούσμα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στην Άνδρο, το οποίο ίσως να είναι κάποιο από αυτά που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Την ίδια στιγμή ξεπέρασαν τα 100 τα rapid-test που έγιναν σήμερα στο Γαύριο. Αρκετά έγιναν σε κάποιους που είχαν έλθει σε επαφή με κρούσματα τις προηγούμενες μέρες. Τα περισσότερα όμως σε πολίτες που προσήλθαν για έλεγχο. Όλα βγήκαν αρνητικά.

Παράλληλα υπήρξαν σήμερα και κάποιοι που διαμαρτυρήθηκαν για πλανόδιους που ήρθαν σήμερα με το καράβι από την Αττική. Μόνο που όπως μας πληροφόρησε το λιμεναρχείο είχαν έρθει για δουλειές. Ένα φορτηγό ήρθε να πάρει ζώα για Πάσχα και άλλο για να φέρει ζωοτροφές. Επίσης για τους δύο πλανόδιους εμπόρους που ασθένησαν στην Άνδρο έδειξε ενδιαφέρον και τηλεφώνησε ο δήμαρχος Μεγάρων, που είναι από την περιοχή του, αλλά δεν ήταν δυνατόν να ταξιδέψουν - όπως του εξήγησαν - όσο είναι ασθενείς. Πάντως οι αρμόδιοι τον διαβεβαίωσαν πως είναι καλά και σε απομόνωση όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στις Κυκλάδες σήμερα είχαμε 7 κρούσματα. Αναλυτικά: 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άνδρου, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου, 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου.

Στα 2.747 έφτασα τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ έγιναν 57.370 τεστ ανίχνευσης τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα. Από αυτά, τα 18.390 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 38.980 ήταν rapid tests. Οι διασωληνωμένοι παραμένουν  υψηλά φτάνοντας τους 790, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 78.

Κρίσιμο νούμερο οι 559 εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Από τα κρούσματα τα 1248 εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 326 στο κέντρο της Αθήνας και τα 204 στον Πειραιά. Σε 379 οι νέες λοιμώξεις στη Θεσσαλονίκη και 111 στην Αχαΐα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όσο αφορά το κομμάτι των πλανόδιων που έφεραν ζωοτροφές στο νησί θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν αρκετά καταστήματα ζωοτροφών στο νησί που καλύπτουν την ζήτηση που υπάρχει και βασικό επίσης τα καταστήματα τροφοδοτούνται αυθημερόν τηρώντας τα μέτρα προστασίας και ο οδηγός επιστρέφει άμεσα στην έδρα του ενώ ο πλανόδιος γυρνάει στο νησί για μέρες μέχρι να ξεπουλήσει κ έρχεται σε άμεση επαφή με πολύ περισσότερο κόσμο.ευχαριστω πολύ.