1700 για εμβολιασμό στην Άνδρο! Μόνο 4 κρούσματα στις Κυκλάδες! Έκρηξη του ιού στην Ελλάδα!

 

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Άνδρου...

Η Άνδρος συνεχίζει σταθερά με μηδέν κρούσματα έχοντας πετύχει με την απομόνωση της από την Αττική να είναι και πάλι covid free νησί. Κάτι που αρκετοί χαιρέκακοι δυσκολεύονται να πιστέψουν. Από την άλλη πλησιάζουν τους 1700 οι εγγραμμένοι για τον μαζικό εμβολιασμό που ήδη ανοίγει. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν άλλοι 1800 που έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer στην Άνδρο.

Έτσι ο συνολικός αριθμός αυτών που εμβολιάστηκαν και αυτών που αναμένουν να εμβολιαστούν μέσα στον επόμενο μήνα θα φτάσει όπως υπολογίζουν τους 3.500. Αν υπολογίσουμε πως 1000 από τους εναπομείναντες περίπου 4.000 είναι παιδιά και νέοι κάτω των 18 ετών τότε το συνολικό νούμερο των 3.000 περίπου κατοίκων που απομένει χωρίς να έχει κάνει δήλωση κρίνετε υψηλό. Με αυτά τα δεδομένα ο Δήμος Άνδρου αν διαπιστώσει τελικά σχετικά μεγάλη αποχή τότε υπάρχουν σκέψεις να ανοίξει και πάλι καταλόγους παροτρύνοντας τους πολίτες να εγγραφούν και να εμβολιαστούν ώστε να υπάρξει ασφαλές καλοκαίρι στο νησί.

Τώρα στις Κυκλάδες τα κρούσματα ακόμα μια μέρα ήταν στο ναδίρ. Σήμερα ανακοινώθηκαν μόνο 4. Από δύο σε Μύκονο και Σαντορίνη, νησιά με πολύ υψηλή κινητικότητα και έντονη προετοιμασία για μια διεθνή τουριστική σεζόν.

Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα εξελίσσονται δύσκολα και το άνοιγμα του Πάσχα τείνει πλέον να αποκλειστεί καθώς τα νέα κρούσματα έφτασαν στα 3.789, οι διασωληνωμένοι τους 847 και οι θάνατοι τους 87. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 78.428 τεστ ανίχνευσης. Και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου στα νοσοκομεία της χώρας ήταν ψηλά φτάνοντας τους 502 ασθενείς. 

Τέλος οι ειδικοί μιλούν για «έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής κατά 171% την εβδομάδα 12-18 Απριλίου. Αυτό συνάδει και με τα 1.799 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αττική,  όπου πλέον τείνει να χαθεί ο έλεγχος με τα κορονο-πάρτυ στις πλατείες. Τέλος ψηλά τα κρούσματα με 512 στη Θεσσαλονίκη, ενώ πάνω από 100 στη Λάρισα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»