Δύο κρούσματα στο Κόρθι! Στους 4.581 οι εμβολιασθέντες στην Άνδρο...

 

Δύο ακόμα κρούσματα βρέθηκαν μετά από self-test στο Κόρθι αυτή τη φορά. Πρόκειται για μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου. Τα παιδιά περιορίστηκαν στα σπίτια τους. Το σχολείο συνεχίζει κανονικά. 

Όπως όλα δείχνουν μετά την περιορισμένη κινητικότητα του Πάσχα υπάρχει κάποια έξαρση του ιού. Αυτό σε συνδυασμό με την διαπιστωμένη νεανική κινητικότητα - για την οποία μας μίλησαν οι ειδικοί χτες - και το γεγονός των ασυμπτωματικών φορέων στις μικρότερες ηλικίες δημιουργεί έδαφος για διασπορά. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να τηρούνται όλα τα μέτρα και πρωτόκολλα σε όλους τους δημόσιους χώρους. Κάτι για το οποίο μας προτρέπουν όλοι όσοι έχουν θέσεις ευθύνης.

Ήδη τα self-test - που μπήκαν στη ζωή μας κανονικά - αποδεικνύονται αποτελεσματικά. Ήδη εμπόδισαν την διάδοση του ιού στα σχολεία του Γαυρίου και του Κορθίου. Και πολύ σωστά γίνονται και από τους επαγγελματίες της εστίασης και των άλλων χώρων.

Από την άλλη συνεχίζεται να χτίζεται το τείχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς που συνεχίζονται καθημερινά στο νησί. Εμβολιάζονται πάνω από 200 άτομα την μέρα. Ήδη οι εμβολιασθέντες στην Άνδρο έφτασαν τους 4.581. Από τους οποίους οι 3.166 με την πρώτη δόση και οι 1.415 και με τη δεύτερη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"