ΑΝΔΡΟΣ: 109 αρνητικά σε Μπατσί και Χώρα. Και συνεχίζουμε...

Ο ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας Άνδρου σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου συνεχίζουν τα μαζικά rapid test στην Άνδρο σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια σωστή εικόνα για τον ιό στο νησί. Σήμερα λοιπόν ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε τα τεστ από την Χώρα (μέχρι 10:00) και μετά πήγε Μπατσί (από 11:00 μέχρι 15:00). Τα αποτελέσματα δικαιώνουν όσους μιλάνε για χαμηλούς τόνους και προσεκτική αντιμετώπιση των αριθμών και όχι για υπερβολές και ακρότητες, στις οποίες επενδύουν ορισμένοι για εκφοβιστικούς ή πολιτικούς λόγους, αλλά και ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, στην Χώρα έγιναν 24 τεστ: όλα αρνητικά. Στο Μπατσί έγιναν 85, ανάμεσα τους και σε μαθητές. Όλα αρνητικά. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει εξάπλωση του ιού στον γενικό πληθυσμό, Υπάρχουν όμως κρούσματα, απότοκο των πασχαλινών ημερών. Αλλά κι αυτά για την ώρα περιορισμένα στο νεανικό πληθυσμό και χωρίς ιδιαίτερες επιπτώσεις στην υγεία των νέων.

Το πρόβλημα το οποίο ανησυχεί τους ειδικούς του Κέντρου Υγείας Άνδρου, που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή αυτή την εποχή, είναι η πιθανότητα διασποράς από τους νέους προς τους μεγαλύτερους. Κάτι που σαφώς θα επιβαρύνει το ιολογικό φορτίο της Άνδρου. Γι΄ αυτό χρειάζεται από όλους ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των εμβολιασμών στο νησί.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"