Και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Άνδρο!!!

 

Σκηνή από τον σημερινό εμβολιασμό με το Pfizer στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Με το μονοδοσικό όσοι γραφτούν θα χρειάζονται μόνο ένα ραντεβού...

Όπως πληροφορηθήκαμε από τις προσεχείς μέρες θα ξεκινήσει εμβολιασμός στην Άνδρο και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο ως πιο εύχρηστο και συμβατικό έχει ήδη μπει για τα καλά στη μάχη των εμβολιασμών στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι με την είσοδο στους εμβολιασμούς της Άνδρου του συμβατικού και μονοδοσικού εμβολίου ο άμεσος και εύκολος εμβολιασμός όλων.

Στο νησί θα ανοίξουν πάλι καταστάσεις στον Δήμο για όσους το προτιμούν και δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα το ήδη υπάρχον της Pfizer. Το εμβόλιο θα γίνεται από το εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας Άνδρου που τα έχει καταφέρει εξαιρετικά μέχρι σήμερα.

Oι ειδικοί λένε ότι το εμβόλιο J&J είναι ελκυστικό για ένα τμήμα του πληθυσμού επειδή απαιτεί μόνο μία λήψη. Oρισμένοι άνθρωποι σε αγροτικές περιοχές έχουν με περιορισμένο χρόνο εκτός εργασίας και λιγότερες επιλογές υγειονομικής περίθαλψης ευνοούν επίσης το εμβόλιο J&J. Για παράδειγμα θα είναι εύκολο για τους αγρότες, το προσωπικό των εστιατορίων και τους εργάτες οικοδομών, γιατί δεν έχουν την ευελιξία για δύο ραντεβού και για αναμονή ανάπτυξης αντισωμάτων διπλάσιο χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναπτύχθηκε από την Janssen Pharmaceuticals και χορηγήθηκε σε πολύ λιγότερα άτομα από αυτά που παρήγαγαν οι Pfizer-BioNTech και Moderna. Μέχρι στιγμής, περίπου 54 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer και περίπου 44 εκατομμύρια έχουν λάβει το εμβόλιο Moderna. Αντιθέτως, λιγότεροι από 9 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει το εμβόλιο Johnson & Johnson. Μέρος του λόγου ήταν ότι το εμβόλιο J&J ήταν το τελευταίο που έλαβε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"