Έσβησε η φωτιά στις Στενιές!...

Γύρω στις 13:00 εκδηλώθηκε φωτιά στις Στενιές της Άνδρου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση αρκετών στρεμμάτων εντός του οικισμού σε περιοχή πάνω από το χωριό προς τον Πάνω Σταθμό. Επί τόπου έφτασε αμέσως η αστυνομία και ειδοποίησε την πυροσβεστική και τους δασοπυροσβέστες. Λόγω του ασθενούς ανέμου η φωτιά δεν επεκτάθηκε και πρόλαβαν οι δασοπυροσβέστες  και οι πυροσβέστες με την έγκαιρη άφιξη τους και την έσβησαν. 

Πρώτη έφτασε στη φωτιά η αστυνομία με περιπολικό και ειδοποίησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τους δασοπυροσβέστες. Στις 13:30 έφτασε η πυροσβεστική και οι δασοπυροσβέστες. Η φωτιά είχε ήδη κάψει τα ξερά χόρτα στα οικόπεδα σε μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων και είχε φτάσει στο πράσινο (δέντρα και θάμνοι).

Ο αέρας ήταν ασταθής στα 3-4 μποφόρ στην περιοχή. Μάλλον επρόκειτο για απροσεξία καθώς εκδηλώθηκε εντός οικισμούς και κοντά σε δρόμο. Το μέτωπο επεκτάθηκε σε μερικές δεκάδες μέτρα. Η έκταση που κάηκε όπως φαίνεται στην φωτογραφία μας είναι μερικές δεκάδες στρέμματα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet