ΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ!!!

Κάντε εμβόλιο προτρέπει ο Δήμος και το Κέντρο Υγείας Άνδρου, που συνεχίζουν καθημερινά rapid test σε όλο το νησί.

Μετά από εβδομάδες μηδενικών κρουσμάτων στην εμβολιασμένη κατά 83% με την δεύτερη δόση εμβολίου Άνδρο βρέθηκε ένα κρούσμα. Πρόκειται για επισκέπτη που έφτασε στην Άνδρο Παρασκευή και το Σάββατο σε self test που έκανε βρέθηκε θετικός και πήγε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου. Με δεδομένο πως έχουν εμβολιαστεί 4.678 άνθρωποι με τη δεύτερη δόση από τους 5.641 που έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση το νησί έχει αυξημένη ανοσία.

Βεβαίως υπάρχουν πάνω από 1000 νεαρά άτομα και παιδιά που μπορούν άθελά τους να γίνουν ασυμπτωματικοί φορείς και να αρχίσει ένας μικρός κύκλος διασποράς από την αρχή. Για τον λόγο αυτό το Κέντρο Υγείας Άνδρου συνιστά στους επισκέπτες που δεν είναι εμβολιασμένοι και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στην Άνδρο να προσέχουν στους κλειστούς χώρους. Κατά τα άλλα ο ιός έχει πλέον υποχωρήσει σημαντικά με την βοήθεια των εμβολίων σε όλες τις Κυκλάδες, που αυτές τις μέρες πνίγονται από κόσμο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ANTICOVID-19 RAPID TESTS

Ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας εισάγει στην Άνδρο σταθερό, καλοκαιρινό πρόγραμμα διεξαγωγής δωρεάν Rapid tests, για κατοίκους,

δημότες, επισκέπτες και κάθε φυσικό πρόσωπο, που επιθυμεί να κάνει τεστ. Έτσι συμβάλλει στην πρόληψη και θωράκιση της δημόσιας υγείας του νησιού, ιδίως

τους θερινούς μήνες, ενώ διευκολύνει κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες να προγραμματίσουν τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας.

Πλέον οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται:

 Κάθε Δευτέρα, στη Χώρα: Στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, από 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

 Κάθε Τρίτη, στο Μπατσί: πλησίον του Περιφερειακού Ιατρείου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 Κάθε Τετάρτη, στο Κόρθι: στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 Κάθε Πέμπτη, στο Γαύριο: Λιμάνι, πλησίον πιάτσα ταξί, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 Κάθε Παρασκευή, στη Χώρα: Στο Κέντρο Υγείας Άνδρου, από 9 το πρωί έως 5 το απόγευμα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ".

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Θα συμφωνήσω με τον κύριο "Covid" παρακάτω, η Ραφήνα μάλλον δεν μπορεί να προφυλάξει την Ανδρο, και θα πρέπει να γίνεται κάπως (λιμεναρχείο?) τοπικά ο έλεγχος, εγώ έχω εμβολιαστει, εχω 3 παιδιά, καναμε self-test, μπηκαμε σε ολη τη διαδικασία με τις φορμες κλπ, και στο καράβι, ΤΙΠΟΤΑ - σαν να μην έτρεχε κάτι, αεροπορικές θέσεις και ο ένας δίπλα στον άλλο.

Άκουσα και για άλλα καράβια, 100%πληρότητα και μασκες... αποκριάτικες μόνο....

This comment was minimized by the moderator on the site

Και στην παρέα του επισκέπτου(γιατί σίγουρα δεν ήλθε μόνος για 3ημερο) έγιναν tests και ετέθησαν άπαντες σε κατ'οίκον (και ελεγχόμενο φυσικά) περιορισμό; Tι καλά να ήτο μόνο αυτός ο ένας ο πάσχων.Ολοι οι υπόλοιποι επισκέπτες και ''ξεσαλώσαντες'' του 3ημέρου, αυτοί ήσαν covid-free ποιός τους ήλεγξε και πότε; Τα προσεχή tests που θα γίνουν στην Ανδρο θα δείξουν αν υπάρχει διασπορά και ας προσευχηθούμε να είναι καλά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πως μπηκε στο Καράβι χωρίς το self-test???
Έλεγχος μηδεν στην Ραφήνα!!!
Άρα δεν ειμαστε προφυλαγμένοι σαν μόνιμοι κάτοικοι της Άνδρου!!!