Κομπλέ το ελικοδρόμιο...

Γύρω στις 11:00 το πρωί ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στο ελικοδρόμιο της Χώρας για την τακτική επιθεώρηση που γίνεται για να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι όροι ασφαλείας για την μεταφορά ασθενών από το Κέντρο Υγείας Άνδρου. Το ελικοδρόμιο της Άνδρου λόγω της εγγύτητας με το Κέντρο Υγείας του νησιού δέχεται όλη την πίεση των δύσκολων και νυχτερινών διακομιδών και πρέπει να ελέγχονται τα συστήματα ασφαλείας σε τακτική βάση. Ήδη μέχρι στιγμής ελέγχους και δοκιμαστικές πτήσεις έχουν κάνει και ελικόπτερα του ΕΚΑΒ ώστε οι πιλότοι να δοκιμάσουν τα συστήματα των ελικοπτέρων για τις δύσκολες στιγμές.

Σύμφωνα με όσα είπε αξιωματικός του ναυτικού για να γίνουν οι δύσκολες νυχτερινές πτήσεις με τα μεγάλα στρατιωτικά ελικόπτερα παντός καιρού χρειάζεται τακτική επιθεώρηση. Για απλές πτήσεις και προσγειώσεις ρουτίνας μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πεδία προσγείωσης σε διάφορα σημεία στο νησί. Για δύσκολες πτήσεις χρησιμοποιούν μόνο το ελικοδρόμιο της Χώρας. 

Το ελικόπτερο πέταξε γύρω από το ελικοδρόμιο, προσγειώθηκε, ο υπεύθυνος της πτήσης έκανε τον σχετικό έλεγχο στον χώρο, συνομίλησε με αξιωματικό της βάσης του Πολεμικού ναυτικού, που ήταν παρών και απογειώθηκε φεύγοντας μετά από λίγο δίνοντας το ΟΚ, καθώς βρήκε το ελικοδρόμιο "κομπλέ" όπως είπε...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"