ΑΝΔΡΟΣ: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ζαγανιάρι! Κάηκαν 150 στρέμματα...

 

Και δεύτερη ρίψη από τα δύο αεροπλάνα που έφτασαν στην περιοχή του Ζαγανιάρι...

ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οριοθετήθηκε και ελέγχθηκε η φωτιά στου Ζαγανιάρι μετά 3,5 ώρες.Κάηκαν 135 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης. Επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα του ΠΚ Άνδρου και 12 Εθελοντές με 4 οχήματα του ΣΕΔΑ. Ήρθαν δύο αεροπλάνα κι επιχείρησαν κι αυτά. Η φωτιά προέρχεται από αμέλεια.

1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ, 05.07.21

ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΖΑΓΑΝΙΑΡΙ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα, 5 Ιουλίου, στο Ζαγανιάρη.  Η φωτιά κινείται από τον επαρχιακό δρόμο προς την παραλία, χωρίς να κινδυνεύουν οικίες. Στο σημείο, πάντως, επιχειρούν εναέριες δυνάμεις (δυο αεροπλάνα).

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

2. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Φωτιά ξέσπασε δυτικά από το χωριό Ζαγανιάρι, κάτω από τον δρόμο, που πάει για Κόρθι. Η φωτιά είναι μεγάλη. Αλλά ευτυχώς δεν έχει αέρα. Έφτασαν τα πρώτα εναέρια μέσα κι έκαναν τις πρώτες ρίψεις...

Ο έπαρχος Άνδρου παρακολουθεί τα δύο αεροπλάνα που έκανα ήδη τις πρώτες ρίψεις...

Από την σημερινή φωτιά δυτικά του Ζαγανιάρι. Πυροσβέστες και δασοπυροσβέστες έσωσαν τον μικρό ελαιώνα...

 

Επί τόπου είναι 4 οχήματα της πυροσβεστικής με 9 άνδρες και τον επικεφαλής του κλιμακίου Δ. Πρινιωτάκη και ακόμα 3 οχήματα των εθελοντών δασοπυροσβεστών (δύο από Χώρα, ένα από Κόρθι) με 7 στελέχη και την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Ι. Σαραβάνου.

Φωτορεπορταζ από την φωτιά στην περιοχή του Ζαγανιάρι

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση στρεμμάτων. Οι πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν να την σβήσουν. Ήρθαν και τα εναέρια μέσα λόγω του απόκρημνου του εδάφους και ανησυχίας μην αυξηθεί ο αέρας στην περιοχή...

Όπως εξελίxuhke το μέτωπο της σημερινής φωτιάς. Τα αποκαΐδια...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»