Ένα κρούσμα στην Άνδρο, το πιθανό 4ο κύμα, η καλοκαιρινή έξαρση και νέες εκκλήσεις για εμβολιασμό από τον Δήμο Άνδρου

Ένα κρούσμα σε νέο χτες στο Γαύριο. Απολυμάνθηκε πλήρως ο Α.Σ. Υδρούσας...

(α) Το 4ο κύμα και η καλοκαιρινή έξαρση της πανδημίας στους νέους…

  1. O μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 27 έτη, στα νότια προάστια της Αττικής το 66% των κρουσμάτων είναι 15-24 χρόνων!
  2. To 40% των ενηλίκων είναι ανεμβολίαστοι στη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση και για να αντιμετωπιστεί η αναβλητικότητα της καλοκαιρινής ραστώνης, το ευέλικτο πρόγραμμα προβλέπει τον εμβολιασμό και στον τόπο διακοπών μέσω της πλατφόρμας gov.gr, οπότε ο πολίτης καταχωρίζοντας τον ταχυδρομικό κώδικα του προορισμού του θα μπορεί να πραγματοποιεί εκεί τη δεύτερη δόση του εμβολίου του.
  3. Η αναζωπύρωση της επιδημίας είναι έντονη στην Αττική, στην Κρήτη και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Οι μετακινήσεις των ατόμων νεότερης ηλικίας προς δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές, συντηρούν ένα μεγάλο επιδημικό ρεύμα, με πυρήνα 20χρονους.
  4. Αν και η αυξημένη διασπορά του ιού δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη στην κατάσταση του συστήματος υγείας όπου η αποσυμπίεση συνεχίζεται σταθερά (168 διασωληνωμένοι, 48 νέες εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19, 8 νέοι θάνατοι), ο προβληματισμός για τις επόμενες εβδομάδες δεν επικεντρώνεται μόνο στους νέους ηλικιακά φορείς του ιού που κινδυνεύουν λιγότερο να νοσήσουν σοβαρά και να νοσηλευτούν αλλά στους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους του περιβάλλοντός τους.

(β) Συνεχίζει ο Δήμος Άνδρου να καταγράφει αιτήματα για εμβολιασμό

Ο Δήμος Άνδρου, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Άνδρου, το Συντονιστικό Κέντρο ΓΕΕΘΑ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζει να συμβάλλει στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, με στόχο την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη λόγω αύξησης πληθυσμού στο νησί τη θερινή περίοδο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους πολίτες άνω των 18 ετών. Όσοι έχουν την παραπάνω προϋπόθεση και επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να δηλώσουν μέσω mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.:

  1. Ονοματεπώνυμο (με κεφάλαια), όπως αναγράφεται στη Βεβαίωση ΑΜΚΑ,
  2. ΑΜΚΑ. Όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ, θα πρέπει να προβούν σε διαδικασία έκδοσης προσωρινού Αριθμού.
  3. Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό ή/και σταθερό).

Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τα παραπάνω στοιχεία στον Δήμο Άνδρου (κτήριο Βούλγαρη, Χώρα, 1ος όροφος) από Δευτέρα έως και Πέμπτη,  από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για διευκρινίσεις ως προς τη διαδικασία, μπορείτε να καλείτε στο 2282360238 (Δευτέρα- Παρασκευή, 8.00-14.00). Συστήνουμε να μην χρησιμοποιείτε την τηλεφωνική γραμμή για να δίνετε τα στοιχεία σας, προκειμένου να μην προκύπτουν λάθη στη σωστή εγγραφή των στοιχείων, που μπορεί να συμβεί με τον προφορικό λόγο. 

Ανδριώτες και Ανδριώτισσες,

Ο Δήμος Άνδρου και οι λοιποί φορείς του νησιού συνεχίζουν και ενδυναμώνουν την εμβολιαστική ικανότητα της Άνδρου. Υλοποιείται ένα ακόμη μέτρο προστασίας και θωράκισης της Δημόσιας Υγείας του νησιού, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένας ακόμη τρόπος να συνεχίσει η Άνδρος να είναι ασφαλής προορισμός για όλους. Η συμμετοχή στους εμβολιασμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή, κοινωνική λειτουργία.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ