ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΟΡΔΟΣ: Αριστούχος της Άνδρου κι ανάμεσα στους πρώτους στην Ελλάδα!...

Ο Αντώνης Σκόρδος στην παραλία του Όρμου: Από εδώ ξεκίνησαν τα όνειρα...

Αυτές τις μέρες που βγήκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων διαβάσαμε πολλά για τους πρώτους των πρώτων. Για τους αριστούχους που πέρασαν στις σχολές που ήθελαν. Και τόσα άλλα ευχάριστα για τα νέα παιδιά που αρχίζουν τη ζωή τους με όνειρα για σπουδές και καριέρα. Είναι μια στιγμή συγκίνησης για τα ίδια και τους γονείς τους. Είναι μια στιγμή χαράς για τους γύρω τους και τον τόπο τους. Είναι στιγμή μνήμης και για εμάς τους παλαιότερους που θυμόμαστε τις δικές μας στιγμές όταν τα ΑΕΙ μας άνοιγαν τις πόρτες τους…

Βρεθήκαμε στον μοναστήρι της Παναχράντου όπου μάθαμε πως ο 17χρόνος νεαρός Αντώνης Σκόρδος από την Πίσω Μεριά Κορθίου αρίστευσε με 18.578 μόρια και με άριστες βαθμολογίες στην κατεύθυνση των Οικονομικών Επιστημών. Πήραμε τηλέφωνο και τα στοιχεία του νέου αριστούχου φοιτητή από το Κόρθι έφτασαν με mail. Βαθμολογίες: Μαθηματικά 18,6! Νεοελληνική γλώσσα 15,2! Οικονομικά 20! Πληροφορική 20!

Ρωτήσαμε ποιο πανεπιστήμιο και ποια σχολή σκέφτεται με τέτοια υψηλή βαθμολογία να επιλέξει μιας και έχει πλέον μπροστά του όλες τις δυνατότητες ανοικτές . Και η απάντηση: το ξεχωριστό και διεθνώς για τις μεγάλες επιτυχίες του Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το δυναμικό και ανερχόμενο τμήμα Πληροφορικής, Επιχειρησιακής Έρευνας και Οικονομικών.

Κλείνουμε τη σύντομη παρουσίαση του Αντώνη Σκόρδου γιού του Ιάκωβου Σκόρδου και της Ειρήνης Παρλιάρου από την Πίσω Μεριά Κορθίου με τις καλύτερες ευχές του Εν Άνδρω για το νέο, που ξεκίνησε από το Κόρθι κι έδειξε τις δυνατότητες του μπαίνοντας σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια και τις πιο δύσκολες σχολές του. Και που ανοίγει τα φτερά του για μια διαδρομή για την οποία νοιώθουν υπερήφανοι οι γονείς του, αλλά και η Άνδρος, που είδε ένα από τα παιδιά της να πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο. Κι όπως μας έγραψε στενό του πρόσωπο στο mail: "Το σημαντικό είναι και τα άλλα παιδιά της Άνδρου να πιστέψουν ότι μπορούν και να δουλέψουν γι’ αυτό…"

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Με την δημοσίευση του κειμένου χτύπησε το τηλέφωνο και ο δήμαρχος μας πληροφόρησε πως το δημαρχείο έχει δύο στελέχη του με αριστούχους, τον Αντώνη Σκόρδο, γιό της μηχανικού Ειρήνης Παρλιάρου και την Αλεξάνδρα Εξαδακτύλου, κόρη της νομικής συμβούλου Αικατερίνης Κυρτάτα, που πέρασε στους πρώτους στη Νομική Σχολή Αθηνών. Άρα, μένει να επανέλθουμε επί του θέματος. 

«ΕΝ  ΑΝΔΡΩ»