3+1 κρούσματα στην Άνδρο! Ξεκινά πρόγραμμα εμβολιασμού κατ' οίκον και ανοίγει η πλατφόρμα για τους εφήβους...

3 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα για την Άνδρο. Τα κρούσματα αφορούν την χτεσινή μέρα. Ενώ ένα κρούσμα διαπιστώθηκε σήμερα στην Υδρούσα όπως πληροφορηθήκαμε. Πρόκειται για επισκέπτες.

Το Κέντρο Υγείας εφιστά την προσοχή στους επισκέπτες και ιδίως στους ανεμβολιάστους κατοίκους να προσέχουν ιδιαίτερα και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα. Εν τω μεταξύ πρόγραμμα εμβολιασμού κατ' οίκον ανακοίνωσε ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με τον Κέντρο Υγείας Άνδρου, ενώ έγινε γνωστό πως από Δευτέρα ανοίγει και η πλατφόρμα των εμβολιασμών για έφηβους από 16 ετών - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Εμβολιασμοί κατ’ οίκον για όσους το επιθυμούν και δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις οικίες τους ξεκινά από τους αρμόδιους φορείς. Ο Δήμος Άνδρου και η Κοινωφελής Επιχείρηση συμμετέχουν ενεργά στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού των πολιτών της χώρας κατά της Covid – 19 και σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου (2η ΔΥΠΕ) προγραμματίζουν για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον με εμβόλια Johnson& Johnson. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τους μη δυνάμενους να μετακινηθούν πολίτες.

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Άνδρου θα καταγράφει τα στοιχεία των ατόμων, που παραμένουν περιορισμένοι στην οικία τους λόγω προβλημάτων υγείας ή έχουν αδυναμίας μετακίνηση και επιθυμούν να εμβολιαστούν.  

Όσοι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν, καλούνται να δηλώσουν  συμμετοχή για κατ’ οίκον εμβολιασμό στο τηλέφωνο 2282360238, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. 

Τα απαραίτητα στοιχεία, που πρέπει να δηλωθούν, είναι:

Για τους λοιπούς εμβολιασμούς, υπενθυμίζουμε ότι οι συμμετοχές στο εμβολιαστικό κέντρο δηλώνονται απευθείας στο Κέντρο Υγείας (τηλ. 2282360011). 

Ανδριώτες και Ανδριώτισσες, 

Από την πρώτη στιγμή των ανακοινώσεων της Κυβέρνησης για τα εμβόλια έναντι της Covid-19, ο Δήμος Άνδρου επεδίωξε και πέτυχε να ξεκινήσει πρόγραμμα εμβολιασμού και στο νησί μας. Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο προστασίας και θωράκισης της Δημόσιας Υγείας. Η συμμετοχή στους εμβολιασμούς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή, κοινωνική λειτουργία. Ο Δήμος Άνδρου, οι υπηρεσίες του και οι λοιποί φορείς συνεχίζουμε την προσπάθεια να διασφαλίσουμε την Άνδρο ως ασφαλή  προορισμό για όλους.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ