Το "τροχαίο της δεκαετίας"!!! Λεπτομέρειες μιας απίστευτης σύγκρουσης…

 

Ήταν λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα όταν αυτοκίνητο που ερχόταν από Γαύριο προς Μπατσί επιχείρησε να προσπεράσει άλλο προπορευόμενο αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή αυτοκίνητο έβγαινε στο επαρχιακό δρόμο από το Μπατσί με κατεύθυνση το Γαύριο. Τα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν αντιμέτωπα και συγκρούστηκαν μετωπικά χωρίς καν να φρενάρουν. Οι νεαροί επιβάτες και των δύο αυτοκινήτων - όλοι από 14 μέχρι 27 χρόνων - έχασαν τον κόσμο από τα μάτια τους.

Η πυροσβεστική έφτασε πρώτη στον χώρο σε διάστημα μόλις λίγων λεπτών – με επικεφαλής τον προϊστάμενο του κλιμακίου Δ. Πρινιωτάκη. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν κοντά μιάμιση ώρα να απεγκλωβίσουν οδηγούς και κάποιους επιβάτες. Ολοκλήρωσαν το έργο τους μετά τις 4 τα ξημερώματα!!!

Η αστυνομία ακολούθησε στον τόπο του δυστυχήματος με διάστημα με δύο λεπτά διαφορά. Επικεφαλής ο προϊστάμενος της αστυνομίας Άνδρου Β. Μάινας. Συνοδευόταν από τον επικεφαλής του αστυνομικού σταθμού Γαυρίου Λ. Λάβδα. Και οι δύο έφτασαν σε ελάχιστο χρόνο γιατί διενεργούσαν ελέγχους εκείνη την ώρα σε καταστήματα στο Μπατσί. Παριστάμενος στον τόπο της σύγκρουσης μίλησε για το "δυστύχημα της δεκαετίας" για την Άνδρο. Αν και το σωστό όπως λένε θα ήταν η λέξη ατύχημα. Και ο αστυνομικός μουρμούρησε λέγοντας πως "πρώτη φορά στην καριέρα του είδε τέτοιο πράγμα"...

Ακολούθησαν σε αρκετή ώρα απόσταση δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ – που ήρθαν από την Χώρα - για να παραλάβουν τους τραυματίες με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Οι δύο τραυματίες ήταν εξαρχής σοβαρά. Ο ένας, ο νεαρός οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου που κατευθυνόταν στο Γαύριο και η άλλη μια κοπέλα επιβάτης σε ένα από τα αυτοκίνητα με καταγωγή από Άνδρο και Άγιο Δομίνικο. Τραυματίας σοβαρά και νεαρό αγόρι – μαθητής – που επέβαινε στο ένα από τα δύο αυτοκίνητα. Συνολικά στο δυστύχημα βρέθηκαν 7 νεαρά άτομα.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή άρχισε να συλλέγει στοιχεία για το δυστύχημα. Πρώτα από κάποιους από τους τραυματίες που μπορούσαν να μιλήσουν και από ορισμένους που βρέθηκαν στην περιοχή. Σε όλους έκανε εντύπωση το σοκάρισμα των τραυματιών. Όσοι μπορούσαν να μιλήσουν και να περπατήσουν έκαναν αρκετή ώρα να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη. Οι βαρύτερα τραυματισμένοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι έγινε.

Από όλους τους τραυματίες η νεαρή κοπέλα από τον Άγιο Δομίνικο ήταν εξ αρχής αναίσθητη. Μεταφέρθηκε και διασωληνώθηκε στο Κέντρο Υγείας. Κι έφυγε με ελικόπτερο στην Αθήνα. Το ίδιο και ο νεαρός οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου. Οι γιατροί γι' αυτόν στην Αθήνα δίνουν μάχη να μην χάσει κάποιο μέλος.

Το σοκ του δυστυχήματος σε ορισμένες περιοχές του νησιού είναι μεγάλο, καθώς όλα σχεδόν τα παιδιά είναι από την Άνδρο (Γαύριο, Χώρα, Συνετί κλπ) ή συνδέονται με την Άνδρο και υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Το ευτύχημα είναι πως τα τέσσερα από τα 7 είναι ελαφρότερα τραυματισμένα.

Το παραπάνω ρεπορτάζ εκτός από πληροφοριακό για το "δυστύχημα της δεκαετίας" - όπως το είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, αποτελεί και μια αναφορά τιμής του ΕΝ ΑΝΔΡΩ για όλες τις υπηρεσίες και όσους υπηρετούν σε αυτές και έκαναν όλη νύχτα το καλύτερο δυνατό βοηθώντας τα νέα παιδιά της Άνδρου που ενεπλάκησαν στο τραγικό αυτό συμβάν.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»