Κυκλάδες 65! Άνδρος 0! Που βρίσκεται ο δείκτης θετικότητας στην Άνδρο...

Μηδέν κρούσματα σήμερα η Άνδρος. 65 οι Κυκλάδες. Αναλυτικά είχαν Θήρα 11, Μήλος 3, Μυκόνου 20, Νάξου 10, Πάρος 11, Σύρος 4 και Τήνος 6. Η Άνδρος είχε χτες 1,45 δείκτη θετικότητας για τον ιό.

Κατά τα άλλα «καμπανάκι» για οκτώ νησιά της χώρας έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 10ήμερο παρατηρείται σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στη Μύκονο και την Ίο, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη λήψη περιοριστικών μέτρων. Νωρίτερα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε ότι ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 5,5 στην Πάρο, στο 4,27 στη Μύκονο, 4,2 στην Τήνο, 3,76 στο Ρέθυμνο και 3,4 στην ΠΕ Θήρας.

Από τα νησιά οι Δήμοι Σπετσών, Παξών και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3). Ακόμα οι Δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2). Οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2). Οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/ena-bima-prin-mini-lockdown-mykonos-kai-ios

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet