Άνδρος 7!!! Κυκλάδες 109!!! Πιο πολύς κόσμος, πιο πολλά κρούσματα…

Πιο πολύς κόσμος, πιο πολλά κρούσματα. Ιδίως στις νεαρές ηλικίες.

Στα 7 έφτασαν τα κρούσματα της μέρας στην Άνδρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Στα 109 στις Κυκλάδες. Ο Αύγουστος έφερε κόσμο στα νησιά και στην Άνδρο. Και ο κόσμος ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ειδικά τα κρούσματα σε αυτές τις μέρες επικεντρώνονται στις νεαρές ηλικίες στην Άνδρο και στις Κυκλάδες. Για τον λόγο αυτό έχει αυξηθεί η επιτήρηση στην τήρηση των κανόνων σε μπαρ και χώρους που συχνάζει η νεολαία.

Από τις προηγούμενες μέρες οι υγειονομικές αρχές είχαν ήδη ειδοποιήσει για τον κίνδυνο αυξημένων κρουσμάτων στους νέους και για την ανάγκη αυξημένης προσοχής τους. Τα 7 κρούσματα της Άνδρου και ο τριψήφιος αριθμός στις Κυκλάδες δείχνουν πως οι επόμενες δύο εβδομάδες μέχρι τον 15αύγουστο θα είναι κρίσιμες για το καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα κρούσματα της μέρας στις Κυκλάδες κατανέμονται στα εξής νησιά: Άνδρος 7, Θήρα 19, Μήλος 3, Μύκονος 25, Νάξος 29, Πάρος 18, Σύρος 5, Τήνος 3. Με τα σημερινά κρούσματα ο μέσος ημερήσιος όρος κρουσμάτων στην Άνδρο ανέβηκε στα 2,43. Παραμένει ακόμα χαμηλά σε σχέση με τα άλλα 6 νησιά που παρουσιάζουν κρούσματα στις λίστες του ΕΟΔΥ. Η Άνδρος είναι προτελευταία λίγο πάνω από της Μήλου, που είναι στα 1,71.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»