Η Θεοσκέπαστη περιμένει νέο εφημέριο!

Η παραπάνω αρχειακή φωτογραφία του ΕΝ ΑΝΔΡΩ βγήκε παραμονή της Θεοσκεπάστου 2014 σε μια σπάνια κι εξαιρετική συνέντευξη του παπά-Μιχάλη στο σάιτ μας όπου μας εξήγησε την ιστορία και τον θρύλο γύρω από την Παναγία Θεοσκέπαστη. Η δημοσίευση εκείνη έχει φτάσει μέσα στα χρόνια τους 40.000 αναγνώστες!!!

Για όλους εμάς που ζήσαμε τις μεγάλες γιορτές και επετείους στη Θεοσκέπαστη η ήσυχη και σιωπηλή αποχώρηση του παπά-Μιχάλη Καλαμπούκη μετά τόσα πολλά χρόνια αποτελεί σοκ.

Ο παπά-Μιχάλης τόσο ιδιαίτερος και ξεχωριστός, τόσο διαφορετικός και πιστός, είχε συνδεθεί με όλες τις μεγάλες γιορτές της Άνδρου (Πάσχα, Χριστούγεννα, γιορτή πολιούχου κλπ) και με τις σημαντικές στιγμές πολλών (γάμοι, βαφτίσια κλπ). Ήταν τόσο συνδεδεμένος με την εκκλησιά της Θεοσκεπάστου που είναι δύσκολο να την φανταστείς με άλλον ιερέα.

Την είδηση μάθαμε χτες βράδυ στον Πλάτανο. Στην άδεια βραδινή πλατεία, μιας και η πλατεία όπως και η Άνδρος περιμένει το Σαββατοκύριακο να βρει τους επισκέπτες της, η πληροφορία, από φίλο μαγαζάτορα που είχε μόλις επιστρέψει με το πλοίο, μάς ξάφνιασε. Και πήραμε αμέσως τηλέφωνο τον φίλο ιερέα, που εδώ και περίπου 10 χρόνια συνδεόμαστε στενά. Η επιβεβαίωση ήταν ένα μικρό σοκ.

Στην ερώτηση μας "πως και γιατί" ο παπά-Μιχάλης μας μίλησε για την κούραση από τις συνεχείς διπλές ημερησίως διαδρομές, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση της καθημερινής απόστασης Μπατσί-Χώρα όλων αυτών των ετών. Η μετάθεση του στην όμορφη Κατάκοιλο, που είναι δίπλα στο σπίτι του, θα του έδινε μια ανάσα. Τον ρωτήσαμε πότε και ποιος θα τον αντικαταστήσει κι απάντησε πως παραμένει εφημέριος της Θεοσκεπάστου μέχρι να οριστεί νέος εφημέριος στην πολιούχο της Άνδρου.

Αυτά για την ώρα.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι γνωστές οι απόψεις του περί μάσκας κ πανδημίας. Ρωτήστε κ τους ενορίτες της Θεοσκεπάστου. Στο καλό.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμία κακία!!! Είναι γνωστό τι λέει για την πανδημία κ τις μάσκες στην εκκλησία!!! Δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τους ενορίτες της Θεοσκεπάστου!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο καλό κ να μη μας γράφει!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πόσα αρνητικά σχόλια με πόσα διαφορετικά ψευδώνυμα γράψατε για να τρολάρετε και να εκφράσετε την κακία σας ΙΡ 5.203.149.15;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο παπα Μιχάλης ανήκει στη συλλογική μνήμη των Ανδριωτών

Γιατί έχει πνευματικότητα, εμβέλεια και κύρος
Έχει άποψη και υπογραφή

Ο παπα Μιχάλης έχει δική του Ιστορία πλέον

Θα τον παρακαλούσα να το ξανασκεφτεί

Να μας ξαναδώσει την ευκαιρία να τον αγαπήσουμε
περισσότερο από πριν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Παπά Μιχάλη υποστηρίζουμε όλοι την επιλογή σου .
Θα λείψεις σε πολλούς από την Θεοσκεπαστη που τόσα χρόνια με θερμή αγάπη έχεις υπηρετήσει. Η Παναγία θα είναι μαζί σου όπου και μα είσαι .
Δεν υπήρξε άνθρωπος να μην είναι ενθουσιασμένος μαζί σου το περασμένο Σάββατο στον γάμο της κόρης μας .
Όλοι οι προσκεκλημένοι μας, ιδιαίτερα Άγγλοι , έλεγαν ποσό ωραία ήταν η τελετή και ότι ο παπά Μιχαλης έκανε το μυστήριο ταπεινό , ξεχωριστό και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ .
Σε ευχαριστούμε για όλα και η Παναγία μας η Θεοσκεπαστη να σε συνοδεύει όπου και να είσαι .
Με σεβασμό .
Μαίρη Ανδρελος .

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ...