ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΥΣ...

Φωτογραφία της 18ης Αυγούστου και της 25ης Σεπτεμβρίου. Το πρόβλημα ορατό δια γυμνού οφθαλμού.

(Πριν δύο μέρες λάβαμε ένα ευγενικό και εμπεριστατωμένο γράμμα/καταγγελία προς τις υπηρεσίες της Άνδρου για διαρροή λυμάτων σε δρόμο της Χώρας επί αρκετό διάστημα. Κάναμε μια μικρή έρευνα και διαπιστώσαμε πως τα λύματα δεν προέρχονται από βόθρο, αλλά από το δίκτυο αποχέτευσης. Υπάρχει βλάβη και πρέπει να διορθωθεί. Οι υπηρεσίες το έχουν επισημάνει όπως εξήγησε εκτενώς και ευγενέστατα η κ. Δήμητρα Μαυρίκου του Επαρχείου. Και έχει ειδοποιήσει η ίδια τον υδραυλικό του Δήμου και τους τεχνικούς. Οι υπεύθυνοι του Δήμου περίμεναν να περάσει η καλοκαιρινή φούρια μιας και θεώρησαν πως το πρόβλημα επιδεχόταν αναβολής. Θα προχωρήσουν, είπαν, το αμέσως επόμενο διάστημα με εκσκαφή για να δουν τι συμβαίνει στο δίκτυο και βγαίνουν υγρά στον δρόμο.

Μιλήσαμε τέλος και με τον κ. Χέλμη και διαπιστώσαμε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό ανδριώτη που προχώρησε σε δημοσίευση της καταγγελίας του αφού ολοκληρώθηκε η τουριστική σεζόν, για να μην δημιουργήσει προβλήματα στον τόπο του. Δημοσιεύουμε λοιπόν την πλήρη επιστολή καταγγελίας του γιατρού Ε. Χέλμη, καθώς και τα ευρήματα της τηλεφωνικής έρευνας μας και περιμένουμε την άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος που υπάρχει εδώ και 40 μέρες - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Προς Ηλεκτρονική Εφημερίδα «Εν Ανδρω»

Είμαι κάτοικος Άνδρου και διαμένω επί της οδού Ευριπίδου και Αθαν. Διάκου γωνία στη Χώρα Άνδρου. Εδώ και 40 ημέρες από 18 Αυγούστου 2021 και μέχρι σήμερα 26-9-2021 στον ένα από τους δρόμους που βρίσκεται  η κατοικία μου και  συγκεκριμένα στην οδό Αθαν. Διάκου (κλιμακωτή οδός πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο που οδηγεί στην Θέση Πλακούρα) ρέουν συνεχώς βοθρολύματα εξερχόμενα από πόρτα ανήκουσα στον Ξενώνα «ΝΙΚΗ» της Κας Σοφίας Βαλμά.

Το  Γεγονός αυτό γνωστοποίησα  στις 19-8-2021 με ηλεκτρονικά μηνύματα και φωτογραφίες στις πιο κάτω υπηρεσίες:

Α) Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου

Β) Δήμο Άνδρου

Γ) Τμήμα Υγιεινής Επαρχείου Άνδρου

Δ) Διεύθυνση Υγιεινής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Ε) Εισαγγελία Σύρου

Παρά τις καταγγελίες μου σε αυτές τις αρμόδιες υπηρεσίες το πρόβλημα συνεχίζεται αμείωτο, όπως παραστατικά απεικονίζεται σε δύο επισυναπτόμενες  φωτογραφίες με διαφορά 40 ημερών. Η Μοναδική αντίδραση που υπήρξε είναι ότι σήμερα εκλήθην στο αστυνομικό τμήμα Άνδρου κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας και έδωσα με καθυστέρηση 40 ημερών κατάθεση, φυσικά με το πρόβλημα συνεχιζόμενο.

Επειδή έχω εξαντλήσει όλους τους νόμιμους τρόπους που διατίθενται σε τέτοιες περιπτώσεις νοιώθω την ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΩ πρωτίστως  στον ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΟΥ αλλά και στις άλλες υπηρεσίες τις 2 προσαρτώμενες  φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν με διαφορά 40 ημερών την τότε και σήμερα κατάσταση του δρόμου. Είμαι βέβαιος ότι θα θελήσετε να αναρτήσετε στο Site το μήνυμα μου μαζί με τις φωτογραφίες ώστε να βοηθήσετε να διορθωθεί μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ από κάθε άποψη κατάσταση που εκτός των άλλων είναι και ποινικά κολάσιμη.

Φιλικότατα

Επαμεινώνδας Χέλμης

Συνταξιούχος Ιατρός