ΜΠΑΤΣΙ: Καθαρισμός ακτής από Λιμενικό, Δήμο Άνδρου και άλλους φορείς

«Περιβαλλοντική δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ανάδειξης της σημασίας της προστασίας του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος και σε συνέχεια προηγούμενων περιβαλλοντικών δράσεων της Υπηρεσίας μας, η Λιμενική Αρχή Άνδρου προέβη, στον συντονισμό νέας δράσης που έλαβε χώρα στο Μπατσί Άνδρου την Τρίτη 28-09-2021.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου και με τη συμμετοχή μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού σχολείου Μπατσίου Άνδρου και μελών της μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου - Andros routes», πραγματοποιήθηκε παράκτιος καθαρισμός της παραλίας Μπατσίου Άνδρου. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης, οι συμμετέχοντες μαθητές ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου και φυσικού περιβάλλοντος. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω δράση συμπεριλήφθηκε στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών του Οργανισμού «Ocean Conservancy» που συντονίζει στη Χώρα μας η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

Η παραπάνω δράση κρίνεται εξαιρετικά επιτυχής. Εκτός της περισυλλογής ποσοτήτων πλαστικών και απορριμμάτων και τον καθαρισμό της παραλίας, επιτυγχάνεται και η στόχευση της Υπηρεσίας μας στην κατανόηση και νοοτροπία της σημασίας της προστασίας του περιβάλλοντος, κινητοποιώντας μαθητές, φορείς και ομάδες πολιτών να συμμετέχουν σε δράσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία του εθελοντισμού στην κοινωνική μας ζωή. Παράλληλα, η υλοποίηση της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής δράσης αναβαθμίζει και αναδεικνύει τη θαλάσσια και παράκτια φύση της Άνδρου προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, συμβάλλοντας και στην προσπάθεια των τοπικών φορέων ώστε περισσότερες παραλίες του νησιού να αποκτήσουν πιστοποίηση του διεθνούς προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ».

Τοπικά μέσα που κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την προβολή της δράσης και την ενημέρωση των αναγνωστών τους στη σημασία του εθελοντικού έργου. Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχή οργάνωση και υλοποίηση της ως άνω δράσης.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολλά συγχαρητήρια στο Λιμεναρχη Ανδρου