ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Αναμένεται νέα παράταση την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου!!!

 

Χάρτης με τις ενότητες του Κτηματολογίου της Άνδρου.

Με την κοινωνία της Άνδρου να αδρανεί μπροστά στη σύνταξη Εθνικού Κτηματολογίου και την πολιτεία να αδυνατεί με κάποιο τρόπο να κινητοποιήσει αυτή την κοινωνία και με την πανδημία να έχει αλλάξει σε πολύ την κοινωνική συμπεριφορά πολλών η καταγραφή των κτημάτων και των περιουσιών της Άνδρου παρά την παράταση δεν πάει καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΝ ΑΝΔΡΩ το ποσοστό των καταγεγραμμένων μέχρι σήμερα στην Άνδρο μόλις που ξεπερνά το 15%!!! Με αυτό το ποσοστό η πολιτεία οδεύει την Δευτέρα 22/11/21 προφανώς σε νέα παράταση άγνωστης για την ώρα διάρκειας. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε μιλώντας με τους αμήχανους υπεύθυνους μπροστά σε μια τόσο μικρή συμμετοχή μέχρι στιγμής.

Ατυχώς για το Εθνικό Κτηματολόγιο στην Άνδρο (και αλλού) που είναι ένα στρατηγικό για την ανάπτυξη του τόπου εργαλείο η συγκυρία στην οποία έφτασε στο νησί ήταν αρνητική. Το καλοκαίρι οι μόνιμοι κάτοικοι στράφηκαν στις δουλειές που άνοιξαν μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο και οι παραθεριστές κοίταξαν τα μισο-εγκαταλειμμένα σπίτια τους, το φθινόπωρο κανείς δεν ήξερε που ήταν ουσιαστικά και έτσι τέλειωσαν οι δύο προθεσμίες. Θα πρέπει η πολιτεία να σχεδιάσει μια παράταση που θα δώσει την ευκαιρία να γίνει σωστή απογραφή των περιουσιών και να κάνει μια πιο ουσιαστική προσπάθεια να κινητοποιήσει μια μάλλον αδρανή κοινωνία μπροστά στα μεγάλα προβλήματα.

Να σημειώσουμε πως η πανδημία αποσυντόνισε τον κόσμο και συχνά οδήγησε πολλούς στην αδράνεια ή ακόμα και στην άρνηση. Από τους αντι-εμβολιαστές φτάσαμε στους αντι-απογραφόμενους στα αστικά κέντρα. Εδώ στην Άνδρο απογραφόμαστε, αλλά φτάσαμε στους αδρανοποιημένους και μπερδεμένους μπροστά στο Κτηματολόγιο και στους Δασικούς Χάρτες που έπεσαν ταυτόχρονα και άρχισαν ταυτόχρονα και οι αναβολές και παρατάσεις μπερδεύοντας πολλούς.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα σας,
Σωστά αναφέρεστε στο θέμα του "αποσυντονισμού " των πολιτών, λόγω πανδημίας.
Μήπως όμως μπορείτε να συμβάλετε μέσω του ΕΝ ΑΝΔΡΩ, στην καλύτερη στελέχωση του υποθηκοφυλακίου Χώρας, όπου έχει φτάσει στα όρια υπερκόπωσης η υποθηκοφύλακας, χωρίς άτομα να εξυπηρετήσουν τους πολίτες; Για αντίφραφο μεταγραφής υπάρχει χρόνος αναμονής δύο μηνών. Επίσης οι μηχανικοί, οι τοπογράφοι και οι συμβολαιογράφοι έχουν τόση δουλειά που δύσκολα απαντούν πλέον, σε αιτήματα πολιτών.

Σας ευχαριστώ πολύ,
Φ. Καλογεροπούλου

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro