Αυστηροί έλεγχοι και νέα μέτρα από Δευτέρα. Τι θα ισχύει για φαρμακεία, σούπερ μάρκετ κλπ.

Τι προβλέπεται για το όριο ατόμων σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων - Είσοδος στα καταστήματα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test και την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

Σε εφαρμογή μπαίνουν, από Δευτέρα, τα νέα μέτρα αναχαίτισης του νέου κύματος της πανδημίας, που, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα της Πέμπτης, έχουν προστατευτικό, όχι τιμωρητικό χαρακτήρα.  Aποφασίστηκε για τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου, τις καθημερινές, να είναι ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αυτό που αλλάζει, ακόμη, είναι ότι σε φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων (κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, φούρνοι και κάβες), διατηρείται ο περιορισμός στον αριθμό του κόσμου εντός χώρου, με όριο το ένα άτομο ανά εννέα τετραγωνικά μέτρα.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η απόφαση για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σε ερώτηση τι γίνεται στην περίπτωση που είναι ανεμβολίαστοι οι ιδιοκτήτες ή οι εργαζόμενοι εμπορικών ή ψυχαγωγικών επιχειρήσεων, ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι κι αυτοί ακολουθούν τους κανόνες του εργαστηριακού ελέγχου και υποχρεωτικά γίνεται χρήση μάσκας και οι έλεγχοι γίνονται σε όλους, συνεπώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ελέγχονται.

Τέλος, ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχίσουν να είναι εντατικοί.

Αναλυτικά όσα θα ισχύσουν από Δευτέρα:


-Στους εσωτερικούς χώρους εστίασης μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες τους τελευταίους 6 μήνες

-Στους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ανεμβολίαστοι με διαγνωστικό έλεγχο

-Στα σούπερ μάρκετ 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

-Ανοιχτά τα καταστήματα λιανεμπορίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές

-Είσοδος στα καταστήματα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test και την επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας

-Οι έλεγχοι από υπαλλήλους ή ιδιοκτήτες της επιχείρησης

 ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet