Κινητοποίηση Γονέων Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου!

 

Καλησπέρα σας και καλή χρονιά! Επικοινωνώ μαζί σας εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με μία κινητοποίηση που θα γίνει αύριο.

Λίγες ώρες πριν ξαναπεράσουν οι μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί το κατώφλι του σχολείου και με δεδομένο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει ανεξέλεγκτα, δυστυχώς κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του κορωνοϊού στη σχολική κοινότητα.

Τόσο ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, όσο και άλλοι Σύλλογοι ανά την Ελλάδα, έχουν απευθυνθεί κατά το παρελθόν στο Υπουργείο Παιδείας με συγκεκριμένα αιτήματα, αναμένοντας το αυτονόητο ενδιαφέρον και την απαραίτητη μέριμνα. Δεν άλλαξε τ ί π ο τ α !

Για το λόγο αυτό αύριο το πρωί στις 8:15 προχωρούμε σε βουβή διαμαρτυρία μιας ώρας έξω από το σχολείο μας, δηλώνοντας έτσι τους φόβους μας, τις ανησυχίες μας και την επιτακτική ανάγκη να παρθούν σοβαρά μέτρα όπως:

  • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη και πρόσληψη εκπαιδευτικών με σκοπό τη δημιουργία μικρότερων τμημάτων
  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας
  • Να λειτουργήσουν προσωρινά και απογευματινά τμήματα, για να μη συναντιούνται όλες οι τάξεις μαζί στα διαλείμματα και στο ολοήμερο, μέχρι ο αριθμός των κρουσμάτων του πληθυσμού να ελαχιστοποιηθεί
  • Δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας
  • Περισσότερα σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των μαθητών, έτσι ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις.

Δεν κάνουμε κατάληψη. Δεν παρεμποδίζουμε κανέναν εφόσον επιθυμεί να εισέλθει στο χώρο του σχολείου. Διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και καλούμε όσους γονείς συμμερίζονται την αγωνία αυτή, σε αποχή των παιδιών τους από το σχολείο τουλάχιστον για τις επόμενες 5 ημέρες. Αυτή τη στιγμή ενημερώνουμε και τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων του νησιού, προκειμένου να γίνει μια πιο μαζική κίνηση. 

Ευχαριστώ,

Έλενα Κουκίδου

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet