Ο Τζώρτζης Μονογυιός σκοτώθηκε 2 χιλιόμετρα από το σημείο που παρέλαβε την Ferrari!

Σε λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την αντιπροσωπεία που παρέλαβε την κόκκινη Ferrari 488 Pista με τις γερμανικές πινακίδες, σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό. Στην κατάθεση που έδωσε στην Τροχαία Ελληνικού ένας από τους δυο φίλους του που ακολουθούσαν το super car και αποκαλύπτει το protothema.gr, προκύπτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για όλη τη δραματική διαδρομή:

«…πήγαμε στην περιοχή κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας για να παραλάβει ο Μονογυιός ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Και ξεκινήσαμε προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να σταθμεύσει εκεί. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος κινούνταν μπροστά ο Μονογυιος, πίσω η Porsche και πιο πίσω εγώ… Κινούμασταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιόμετρα καθώς είχε φυσιολογική κυκλοφορία και δεν ήταν κενός ο δρόμος. Ο Μονογυιός πήρε τη δεξιά στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και στη συνέχεια την πήρε ο η Porsche Cayenne, που ακολουθούσε. Και όταν πήρα και εγώ αυτή τη στροφή είδα τον Σπ... να σταθμεύει και το αυτοκίνητο του Μονογυιού στη νησίδα μετά τη λεωφόρο Βάρης να έχει πέσει σε αυτή. Πήγα προς το αυτοκίνητο. Πήγα να ανοίξω την πόρτα του Μονογυιού και αυτό δεν άνοιγε. Ο Σπ... έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιό από τη θέση του οδηγού, ενώ το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου και είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του. Άλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο».

ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΔΗΓΩΝ

Τα δραματικά δευτερόλεπτα πριν από τη μοιραία σύγκρουση της Ferrari περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr. Όπως επισημαίνει ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οδηγός κινούνταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιομέτρων λίγο μετά τη Γλυφάδα όταν ξαφνικά ένα κόκκινο σπορ αυτοκίνητο τον προσπέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά πως περνώντας από δίπλα του η Ferrari ταρακούνησε το αυτοκίνητό:

«Δεν κατάλαβα καν πώς με προσπέρασε. Άκουσα απλά τον ήχο ενός υπερ-αυτοκινήτου να περνάει από δίπλα μου. Κοίταξα για δευτερόλεπτα και είδα ότι ήταν μια κόκκινη Ferrari. Έκανε "σφήνες" και από δεξιά. Πρέπει να είχε πολλά χιλιόμετρα μέσα. Το φως από το φρένο το έβλεπα μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά ξανά "σφήνες". Περίπου στο ύψος λίγο πριν από τη Βούλα είχα ανοίξει το παράθυρο και άκουσα ένα δυνατό μπαμ. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι ήταν, αλλά μετά είδα φωτιά και τη Ferrari να καίγεται. Την κοπέλα δεν πρόλαβα να τη δω πώς βγήκε».

Σοκαρισμένη από το σκηνικό, γυναίκα, που την προσπέρασε περιέγραψε το συμβάν και μάλιστα, ήταν η πρώτη που σταμάτησε στο σημείο μαζί με άλλο ένα αυτοκίνητο, για να βοηθήσουν. Όπως είπε, κινούνταν με το όχημα της στην παραλιακή, στη μεσαία λωρίδα με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη. Στο ύψος της Βούλας και μπροστά από το μαγαζί Riviera Coast, την προσπέρασε από τη δεξιά λωρίδα, η κόκκινη Ferrari με υπερβολική ταχύτητα. Όπως είπε, τρόμαξε, που σχεδόν σταμάτησε το αυτοκίνητο της καθώς η Ferrari, έκανε εκκωφαντικό θόρυβο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ήταν σαν να γινόταν σεισμός».

Λίγα μέτρα μακρύτερα, αμέσως μετά τη συμβολή της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκεί που ο δρόμος στρίβει ανοικτά δεξιά με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη, το κόκκινο super car, καταφέρνει να στρίψει δεξιά για να κατευθυνθεί ευθεία προς τα Λιμανάκια, όμως φαίνεται λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, να χάνει τον έλεγχο και μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, αμέσως μετά το φανάρι που κάνει αριστερά για τη Βάρης - Κορωπίου, να φεύγει αριστερά, στο ύψος του παλιού περιπτέρου «Κουτάλα», να ανεβαίνει στο διαχωριστικό διάζωμα και να «σκάει» πάνω στο δέντρο. Το όχημα αρπάζει φωτιά ενώ η αυτόπτης μάρτυρας, στρίβει αριστερά στη λεωφόρο Ευελπίδων που οδηγεί στη Βάρης - Κορωπίου και εκεί κοντά στο φυτώριο, μαζί με ένα άλλο όχημα σταματάει για να βοηθήσει. Πλησιάζοντας, βλέπουν να ανοίγει η πόρτα και να βγαίνει η σύζυγος του Μονογυιού, ενώ όπως είπε, φοβήθηκαν να πλησιάσουν περισσότερο, καθώς η φωτιά φούντωνε και ο κίνδυνος έκρηξης, ήταν πλέον ορατός.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.GR & Newsbomb.gr.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet