ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ & ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

H καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας άσκησης αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών των περιφερειακών ενοτήτων Σύρου, Άνδρου, Κέας-Κύθνου, Πάρου, Μήλου, Μυκόνου, είναι η 18η Απριλίου 2022, ημέρα Δευτέρα, για τους κατοίκους εσωτερικού. Για τους κατοίκους εξωτερικού η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά20 ημέρες. Συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 9η Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Πληροφορίες λένε ότι εντός του Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν νέοι διορθωμένοι δασικοί χάρτες.

Σε σχέση με το Κτηματολόγιο και σύμφωνα με πρόσφατες οδηγίες, για τις Κυκλάδες οι ιδιοκτήτες χορτολιβαδικων κλπ εκτάσεων πρέπει να προσκομίζουν: 

  1. Τίτλο μέχρι την 1η/7/2001 (αυτού και των δικαιοπαρόχων του), ανεξαρτήτως του πότε μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο ή του ό,τι ισχύει στο άρθρο 10 του Ν. 32088/2003 (π.χ. ιδιωτικά δάση, δικαστικές αποφάσεις κ.λπ.).
  2. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας θα πρέπει να συνοδεύονται από τοπογραφικά διαγράμματα, στα οποία αποτυπώνεται η περιγραφόμενη στους τίτλους έκταση – με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στη Δασική Υπηρεσία.
  3. Εκτάσεις που αποδίδονται στον δασικό χάρτη ως χορτολιβαδικές ή βραχώδεις θα εξαιρούνται από τον δασικό χάρτη με τη διαδικασία του πρόδηλου σφάλματος.
  4. Ειδικά για τις Κυκλάδες  ο ιδιώτης δεν μπορεί να επικαλεστεί χρησικτησία, επομένως για να προκριθεί πρέπει να έχει τίτλο μέχρι την 1η Ιουλίου 2001.

 Η εγκύκλιος για τους δασικούς χάρτες που βγήκε τον Δεκέμβριο του 2021 είναι η ακόλουθη:

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2021/12/%CE%A8%CE%A8%CE%97%CE%9A4653%CE%A08-%CE%92%CE%94%CE%95.pdf

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Α!!!! ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΩΡΘΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ .... ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΙ ΔΙΩΡΘΩΣΑΝ ..... ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ 1917 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΑΙΩΝΑΣ η ΚΤΗΜΑ η ΑΜΠΕΛΙ η ΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ η ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΕΓΙΝΕ ΔΑΣΟΣ?? ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ??? ..ΕΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΜΠΡΟΣ .... ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΔΑΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙΑ ΣΤΙΣ ΡΕΜΑΤΙΕΣ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ .. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ?? ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ?? ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Π.Χ . ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ..ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ .ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΒΡΕΧΕ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΦΕΥΡΕΘΕΙ ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΕΣ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ .. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ .. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .