Γενική αργία αύριο σε Άνδρο και Κυκλάδες: Δεν έχουμε καράβια κι αναμένουμε ελικόπτερο!!!

 

Το ασθενοφόρο εν δράσει σήμερα το μεσημέρι...

Αύριο ανακοινώθηκε γενική αργία στις Κυκλάδες και στην Άνδρο λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών. Επίσης γενική αργία και στην Αττική. Δεν θα λειτουργήσει ούτε ο δημόσιος ούτε ο ιδιωτικός τομέας. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, εξαιρουμένων των υπηρεσιών των ΟΤΑ Α και Β βαθμού, των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, των δημοσίων δομών υγείας και άλλων υπηρεσιών η λειτουργία των οποίων είναι αναγκαία για τη διαχείριση του φαινομένου κατά την κρίση του προϊσταμένου της οικίας οργανικής μονάδας.  Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων τροφίμων, φαρμακείων και άλλων δομών υγείας, πρατηρίων υγρών καυσίμων και άλλων επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τις αργίες όπως επίσης επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας.

Φυσικά δεν θα έχουμε επίσης αύριο καράβια λόγω απαγορευτικού. Τα πρωινά καράβια πέρασαν σήμερα, αλλά δεν είχαν επιστροφές. Έτσι μπόρεσαν να έρθουν κάποιοι στο νησί. Αλλά δεν μπόρεσαν λόγω καιρού να επιστρέψουν άλλοι. Οι δρόμοι στην Αθήνα - όπως η λεωφόρος Μαραθώνος έκλεισε μετά το πρωινό. Υπάρχει πλέον -εκτός του απαγορευτικού - και αδυναμία προσέγγισης στην Ραφήνα. Το σημερινό απαγορευτικό εκδόθηκε στις 16:00 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ισχύει και για αύριο Τρίτη 25/1. Να σημειώσουμε πως σήμερα κατάφεραν και ταξίδεψαν μόνο 55 επιβάτες για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Ανάμεσα τους και γνωστός γιατρός που είχε φύγει... για τριήμερο στην Αθήνα!

Την ίδια στιγμή στην Άνδρο που δοκιμάζεται η πολιτική προστασία τρέχει ασταμάτητα. Ένα σοβαρό περιστατικό που αντιμετώπισε γύρω στις 14:00 όταν ειδοποιήθηκε πως στα Αηδόνια άνδρας περίπου 65 ετών είχε ασθενήσει. Η Πολιτική Προστασία έφτασε στο χωριό με την βοήθεια μηχανήματος που διάνοιγε τον δρόμο μέσα στην χιονοθύελλα έφτασε και τον παρέλαβε και τον πήγε στο ιατρείο του Κορθίου. Η ιατρός ήταν παρούσα στο πόστα της στο Κόρθι αυτές τις δύσκολες στιγμές τον εξέτασε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με δυσκολία λόγω πυκνής ομίχλης και του χιονιού που είχε σωρεύσει και πάλι στο δρόμο η χιονοθύελλα.

Στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε εγκεφαλικό επεισόδιο και εκλήθη ελικόπτερο. Ο ΣΕΔΑ μετά εντολή του δημάρχου καθάρισε τον δρόμο και το ελικοδρόμιο για την επικείμενη διακομιδή του ασθενούς. Όμως μέχρι το βράδι δεν έχει έρθει ελικόπτερο λόγω της χιονοθύελλας στην Αθήνα.

Η Πολιτική Προστασία με το ΕΚΑΒ στις 16:00 με μηχάνημα του Δήμου που προπορευόταν για να ανοίγει τον δρόμο πήγε στις 15:00 για Άνω Μένητες όπου υπήρξε κι άλλο περιστατικό με αναπνευστικά πρόβλημα. Το ΕΚΑΒ παρείχε εκεί τις πρώτες βοήθειες. Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές - ώρα 20:30 Δευτέρα βράδι - δεν υπάρχουν πληροφορίες για την έλευση του ελικοπτέρου.

Αύριο Τρίτη δεν έχει καράβια λόγω απαγορευτικού από τους σφοδρούς άνεμους πελάγη...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"