Ήρθε επιτέλους το ελικόπτερο...

Το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο σήμερα το απόγευμα

Γύρω στις 16:30 απογειώθηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο που κατάφερε και έφτασε στην Άνδρο μέσα σε θυελλώδη άνεμο για να πάρει τον ασθενή από το Κόρθι που ήταν στο Κέντρο Υγείας Άνδρου με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου από χτες το απομεσήμερο.

Το ελικόπτερο απογειώνεται...

Σε σχετική επικοινωνία του Εν Άνδρω με αρμόδιο γιατρό του Κέντρου Υγείας σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση και την κατάσταση του ασθενούς λέχθηκε πως ΕΚΑΒ και στρατός ήταν ειδοποιημένοι εγκαίρως όμως δεν βοήθησαν οι καιρικές συνθήκες στον χώρο απογείωσης όπου υπήρχε χιονοθύελλα. Ευτυχώς όμως η κατάσταση του ασθενούς ήταν σταθερή και το ΕΚΑΒ κατάφερε κι έφτασε σήμερα χωρίς κάποια δυσάρεστη εξέλιξη.

Υπενθυμίζουμε πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες πετάνε μόνο στρατιωτικά ελικόπτερα και αυτά όπως λέχθηκε πρέπει να μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν ασφαλώς. Εκεί είναι το κρίσιμο σημείο κι όχι μόνο η πτήση. Προέχει η ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν στην επιχείρηση. Και επίσης όπως λέχθηκε αξιολογείται η σοβαρότητα κάθε περιστατικού από το ΕΚΑΒ.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ημουνα νιός και γέρασα......Ανατρέξτε σε γιατρούς,νοσηλευτές και εν γένει προσωπικό του Κέντρου Υγείας για να ακούσετε από τον καθένα μια διαφορετική αφήγηση για πλειάδα περιστατικών από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι και σήμερα που είχαν την ατυχία να βρεθούν σε παρόμοιες ή και χειρότερες συνθήκες μεταφοράς και όχι πάντα λόγω καιρού. Πολλές φορές οι Ανδριώτες(νησιώτες) αισθάνονται πολίτες 2ης κατηγορίας.
Και όχι μόνο επειδή θα τους λείψη το ηλεκτρικό ρεύμα ή η πρόσβαση σε υπηρεσίες ανεφοδιασμού-επισιτισμού λόγω θεομηνιών ή καταστροφής οδικών αρτηριών. Αλλά κυρίως λόγω αδυναμίας παροχής δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας από το Κ.Υ. Και όταν περιμένεις την εξ ύψους βοήθεια που για διαφόρους λόγους δεν έρχεται εκεί μόνο προσευχές μπορεί να αναπέμψει κανείς.
Εστιάζουν πάντα τα κοινωνικά δίκτυα και οι δημοσιογράφοι σε περιστατικά που συμβαίνουν σε θεομηνίες για να μιλήσουν για ''ανοχύρωτο κράτος''. Στην καθημερινότητα όμως και εκτός συνθηκών ''πολέμου'' πρέπει να αναδείξουν τα προβλήματα αυτά--εκκωφαντικά όμως--για να υπάρξει φερειπείν αναβάθμιση του Κ.Υ σε μικρή νοσοκομειακή μονάδα(με προσωπικό και εξοπλισμό) , αναβάθμιση των αεροδιακομιδών που θα συνεχίσουν να χωλαίνουν και θα ''φορτώνεται'' το Λιμενικό(που παρά την αμέριστη μέχρι σήμερα συνδρομή του δεν είναι ο πρωταρχικός ρόλος του οι διακομιδές) με τα σκάφη που δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές-εξοπλισμό και θα ταλαιπωρούνται ασθενείς και συνοδός ιατρός στα 4-5bf σ'ένα 2-3ωρο ταξίδι με πιθανή την επιδείνωση της κατάστασής τους....
Αν η αναβάθμιση του Κ.Υ χρειάζεται πολιτική βούληση για ένα χρονοβόρο όμως εγχείρημα, η επόμενη άμεσα εφικτή ενέργεια είναι η αναβάθμιση των αεροδιακομιδών με εμπλοκή πλέον ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών με μέριμνα της πολιτείας ή της περιφέρειας ή του Δήμου ή άλλων φορέων(κοινωφελή Ιδρύματα κλπ) και με όρους συμβολαίων που δεν θα επιδέχονται αμφισβήτηση στα ψιλά γράμματα τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τη μονη ο δρόμος είναι κλειστός, ένα μικρό κομμάτι στην αρχή μόνο μπορείς με αλυσίδες

This comment was minimized by the moderator on the site

Στη Μονή Παναχράντου τελικά μπορούμε να πάμε?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΝΑΙ. ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η κατάσταση είναι για γέλια ή μήπως για κλάματα??